Biden ve Zelenskiy Beyaz Saray'da bir arada

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Beyaz Saray'da buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 00:20
Kaynak: İHA
Biden ve Zelenskiy Beyaz Saray'da bir arada

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı savaşı kazanmasına destek olmak için Ukrayna'ya yaklaşık 8 milyar dolarlık askeri yardım gerçekleştirileceğini açıkladıktan sonra Beyaz Saray'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile buluştu.

Biden, görüşmeden evvel yaptığı açıklamada, Zelenskiy'i Beyaz Saray'da tekrar ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 3 yıldır ABD, özgürlüklerini Rus saldırganlığına karşı savunan Ukrayna halkının yanında yer almak üzere tüm dünyayı bir araya getirdi ve Ukrayna'ya galip gelmesi için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak yönetimimin en önemli önceliği oldu” diye konuştu.

ABD, Ukrayna'ya bu savaşı kazanması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlayacaktır

Ukrayna'nın savaşın başından beri Rusya'nın ele geçirdiği toprakların yarısından fazlasını geri aldığını aktaran Biden, “Ancak yapılması gereken daha çok iş var. İşte bu nedenle bugün Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımlarının arttırılacağını ve Ukrayna'nın bu savaşı kazanmasına yardımcı olacak bir dizi ilave tedbirin alınacağını duyuruyorum. Savunma Bakanlığı'na, görev süremin sonuna kadar Ukrayna için tahsis edilmiş olan kalan tüm güvenlik yardımı fonunu tahsis etmesi talimatını verdim” şeklinde konuştu.

Ukrayna'yı Rus saldırganlığına karşı savunmasında destekleyen 50'den fazla ülkenin çabalarını koordine etmek için önümüzdeki ay Almanya'da Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun liderler düzeyinde bir toplantısını yapacağını bildiren Biden, "Bu eylemlerle verdiğim mesaj açıktır: ABD, Ukrayna'ya bu savaşı kazanması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlayacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.