Eğitim-Sen: Yılmaz öğretmen yalnız değildir

Öğretmene yönelik şiddeti kınayan Eğitim-Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir, “Bu şikayetin takipçisi olacağız. Yılmaz Öğretmen yalnız değildir. Öğretmenimize yapılan saldırı tüm eğitim emekçilerine yapılmıştır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:01
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Eğitim-Sen: Yılmaz öğretmen yalnız değildir

Buca Müşerref Mahmut Tınaz Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Yılmaz Özdemir, 11 Ekim 2024 Cuma günü bazı velilerin sözlü ve fiili saldırısına maruz kalmıştı.

Öğretmene yönelik şiddeti kınayan Eğitim-Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir, basın açıklaması yaparak “Eğitim-Sen olarak bu şikayetin takipçisi olacağız. Yılmaz Öğretmen yalnız değildir. Öğretmenimize yapılan saldırı tüm eğitim emekçilerine yapılmıştır” dedi.

ÖĞRETMENLER RENDİCE EDİLMEKTE

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yanlış sosyal ve kültürel politikalar ile cezasızlık nedeniyle toplumda yaşanan şiddet, iktidar tarafından eğitim ve eğitim emekçisini değersizleştirme söylemi yüzünden, kendisini öğretmenlere karşıda göstermeye devam ediyor. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikayet hatları, öğretmenlik mesleğinin kariyer basamaklarına bölünmesi, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla öğretmenler rencide edilmektedir. Öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal ve özlük hakları gasp edilmektedir. Yetkililer tarafından eğitim emekçilerini suçlayan, itibarlarını zedeleyen açıklamalar yapılmaktadır. Okullarımızın çoğunda güvenlik görevlisi bulunmamakta, güvenlik sadece nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılmaktadır. Tüm bu nedenler şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır.”

ŞİKAYETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Her gün eğitim emekçilerine yeni şiddet haberleri gelmeye devam ediyor” cümlelerine dikkat çeken Başkan Candemir, “11 Ekim 2024 Cuma günü Buca Müşerref Mahmut Tınaz Ortaokulu Beden eğitimi öğretmeni Yılmaz Özdemir okul giriş saatinde, okulun bahçesinde velilerinden birisinin küfürlü sataşmasına maruz kalmıştır. Olayın devamında veli küfür ve hakaretlerine devam etmiştir. Bu küfür ve hakaretler fiili saldırı girişimine kadar ilerlemiştir. Olay devamında okula polis çağrılmış saldırgan polis gelmede oradan ayrılmıştır. Öğretmenimiz saldırgan hakkında şikayetçi olmuştur. Eğitim-Sen olarak bu şikayetin takipçisi olacağız. Yılmaz Öğretmen yalnız değildir. Öğretmenimize yapılan saldırı tüm eğitim emekçilerine yapılmıştır” dedi.

GÜVENLİ VE TEMİZ OLMAYAN OKULLARDA…

2024 yılı itibariyle Türkiye’de 60 bin 734 devlet okulu olduğunu kaydeden Candemir, şunları da ekledi: “MEB bünyesindeki Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB’e bağlı okullar ve kurumların temizlik, güvenlik, bakım, onarım, lojistik destek gibi idari hizmetlerin yürütülmesinden sorumludur. Bu sorumluluk gereğince her okulla güvenlik görevlisi alımı yapılmalı ve okullarımızın tamamında çalışır bir kamera bulundurulması hayati bir zorunluluktur. Maalesef yıllardır MEB bu konuda okullara bütçe tahsis etmiyor, Bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor. Eğitim emekçilerine yönelik şiddet aslında geleceğimizi karartma girişimidir. Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Eğitim emekçileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Buradan Milli eğitim bakanlığına sesleniyoruz. Sorumluluklarınızdan kaçamazsınız ve devredemezsiniz. Eğitime gerekli bütçeyi ayırın, Okullarımızın başta güvenlik ve temizlik olmak üzere sorunlarını bir an önce çözün. Güvenli ve temiz olmayan okullarda eğitim öğretim faaliyetleri yapılamaz.”

                                                                                     

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.