TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel esnaf ekonomik zorluklarla mücadelede!

Turizm cenneti olan Çeşme’de hamur işi üzerine satışlarını yapan esnaf Nazife Kılınç, maliyet artışlarının ürün fiyatlarına yansıdığını belirterek, “Bizde fiyatlarımızı ona göre belirliyoruz” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 10:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yerel esnaf ekonomik zorluklarla mücadelede!

YAREN GÜZELKAN-ÖZEL HABER- Çeşme’de 44 yıldır esnaflık yapan Nazife Kılınç, ailesiyle birlikte çalıştırdıkları lezzet durağı haline gelen hamur işleri dükkanını başarıyla işletiyor. Kılınç, 6 yıldır sezonluk olarak Çeşme’nin Şifne Mahallesi’nde yer alan işletmelerinde özellikle hamur işi ve unlu mamuller üzerine satışlar yaptıklarını belirterek gözleme ve börek çeşitlerinin en çok tercih edilen ürünler arasında olduğunu söyledi. Ekonomide yaşanan olumsuzluklar ve maliyet artışları nedeniyle ürünlerin fiyatlarını artırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Kılınç, bu durumun müşterileri pek memnun etmediğini belirtti. Kılınç, “600 TL’ye kıyma alıp börek yapıyoruz. Bizde fiyatlarımızı ona göre belirliyoruz” diye konuştu.

KISA SÜREDE BEĞENİ KAZANDIK

Başlangıçta çevresinde gözleme satan kimse olmayan Nazife Kılınç, Çeşme’de gözleme yapıp satmaya karar verdi. Kısa sürede yaptığı gözlemelerle insanların beğenisini kazandığını söyleyen Kılınç, “44 yıldır esnaflık yapıyorum. Burayı da 6 yıldır ailecek işletiyoruz. Gelinim, gelinimin kız kardeşi, oğlum, ben ve torunum. Hamur işi, unlu mamüller üzerine satışımızı gerçekleştiriyoruz. Marketimiz vardı onun önünde gözleme yapıp satmaya başlamıştım gelen alan insanların beğenisini kazandık öylelikle dükkan açmaya karar verdik. Gözleme, mantı, börek, kurabiye, kalburabastı, sarma ve meze olmak üzere sipariş alıyoruz. İsteyen gelip burada da yiyebiliyor” dedi. Dükkanda 6 yıldır börek açıp sarma sardığını ifade eden Sevgi Erhan ise “Nazlı ablayla beraber sardığımız sarmalar çok beğeniliyor” diyerek müşterilerin ilgisinden memnun olduklarını söylüyor.

HER ŞEYİN MALİYETİ ARTTI

Ekonomide yaşanan olumsuzlukların onların işini de etkilediğini belirten Nazlı Kılınç, “600 TL’ye kıyma alıp börek yapıyoruz. Bizde fiyatlarımızı ona göre belirliyoruz. Her şeyin maliyeti arttı. Fiyatları mecburen artırıyoruz çünkü kiramız yükseldi, faturalar zaten aldı başını gidiyor; bir de kullandığımız malzemelerin fiyatları da artmış durumda. Müşteriye fiyatları sorduğunda utanarak söylüyoruz ama mecburuz. Ekonomi gittikçe kötüleşiyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.