Çocukların beslenme çantasında bulunması gereken sağlıklı besinler

Okulların yeni eğitim öğretim yılına başlaması ile velileri de bir telaş aldı. Okula gönderdiği çocuğunun sağlıklı beslenmesini isteyen veliler beslenme çantalarını da ona göre hazırlıyor. Peki çocukların beslenme çantalarında neler bulunmalı? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 16:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
Çocukların beslenme çantasında bulunması gereken sağlıklı besinler

Okulların açılması ile velilerin en çok düşündüğü ve araştırdığı konulardan biri de çocuklarının okuldaki beslenmeleri. Okulda zararlı besinlerden ziyade sağlıklı besinler tüketmeleri için hazırladıkları beslenme çantalarında neler bulunması gerektiğini araştıran veliler detaylı araştırma yapmaya başladı. Biz de yeni okul döneminde velilere rehber olabilecek ve beslenme çantasında bulunması gerekenleri araştırdık. İşte detaylar…

Protein zengini besinler

Çocukların kas gelişimi açısından oldukça önem arz eden protein içerikli besinler mutlaka beslenme çantalarında bulunmalı. Haşlanmış yumurta, farklı peynir seçenekleri, küçük bir yoğurt, ceviz, badem veya fındık gibi sağlıklı yağlar içeren kuruyemişler de sağlıklı alternatifler arasında.

Tam Tahıllı Besinler

Tam tahıllı besinler çocukların uzun süre enerjik kalmalarını sağlarken aynı zamanda tokluk da oluşturuyor. Çocukların derslerde daha dinç olmasını sağlıyor. Tam tahıllı besinler arasında yulaf barlar ve tam tahıllı krakerler de yer alıyor.

Sağlıklı İçecekler

 En önemli içecek tabi ki sudur ve çocukların okulda susuz kalmamaları halsiz düşmemeleri için önemli. Bunun yanında açlık hissini azaltan süt veya bitkisel sütlerden de destek alabilirsiniz.

Yağlar

Sağlıklı yağlar beyin fonksiyonları için önemli bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda enerji veren sağlıklı yağlar çocukların dersi daha dikkatli dinlemelerine de destek olur.

Meyve ve Sebzeler

Çocuklarınızın beslenme çantasında bulunması gereken besinlerden bazıları da meyve ve sebzelerdir. Meyve ve sebzeler mineral ve vitamin açısından oldukça zengindirler ve çocukların sindirimini destekleyici yoğun lif barındırır.

Beslenme çantasına ne konmaz?

Çocukların okulda da sağlıklı beslenmeye devam etmeleri için beslenme çantasında bulunması gerekenleri sıraladık. Peki neler bulunmamalı? İşte detaylar…

Çocuklarınızın çantasına kesinlikle besleyici özelliği olmayan ve sağlıksız yiyecekler koymaktan kaçınmalısınız. Örneğin ketçap, mayonez, salam sosis gibi şarküteri ürünleri, kızartılmış ve yüksek karbonhidratlı gıdalar, hazır çikolatalar, kekler ve kurabiyeler, sandviçler gibi hazır gıdalar çocuğunuzun beslenme çantasında bulunmamalı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.