Danilo Zanna’nın memleketi Prato hakkında bilmeniz gerekenler…

MasterChef’in İtalya jürisi Danilo Zanna’nın memleketi Prato hakkında bilmenizi gerekenleri haberimizde derledik…

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 12:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Danilo Zanna’nın memleketi Prato hakkında bilmeniz gerekenler…

MasterChef’in sevilen şeflerinden olan ünlü İtalyan şef Danilo Zanna, İtalya’nın Toskana bölgesinde Prato ili merkezinde olan bir şehirdir. Floransa’nın 20 km kuzeyinde yer alan Prato şehri, Toska’nın nüfus açısından ikinci büyük şehridir. İtalya’nın 19. Yüzyılda birleştirilmesinden sonra Prato özellikle tekstil ve sanayi alanında özelleşip büyük gelişmeler göstermiştir. İtalyan tarihçi Emanuele Repetti tarafından “İtalya’nın Manchester’i olarak anıldı.

PRATO’DA GEZİLECEK YERLER

İtalya’nın Prato kentinde bulunan antik “Palazzo Pretorio” adlı konak ‘Müseo Civico’ (Şehir Müzesi) olarak hizmet görüyor. Bu müzede 14. Yüzyıl Rönesans ressamlarının eserleri bulunuyor. . Bu eserler Filippo Lippi, Filipino Lippi, Bernardo Daddi, Giovanni da Milano ve Botticelli tarafından hazırlanmıştır. Modernve çağdaş güzel sanatlar eserleri "Luigi Pecci Çağdaş Sanatlar Merkezi"nde sergilenmektedir.

Prato'da bulunan antik "Palazzo Pretorio" adlı konak "Müseo Civico (Şehir Müzesi)" olarak hizmet görmektedir. Bu müzede sergilenen duvar resimleri arasında çok önemli 14. yüzyıl Rönesans ressamları eserleri bulunmaktadır

Prato'da iki tiyatro bulunuyor. Bunlar biri; 1830'lardan beri açık olan "Teatro Metastasio" ve yeni 1964'te açılan "Teatro Politeama"dır.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Danilo Zanna’nın pizza tarifi!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.