TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 13 Haziran

Tarihler 13 Haziran'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 17:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 13 Haziran

Türkiye ve dünyada 13 Haziran tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

13 HAZİRAN TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

İstanbul Arkeoloji Müzesi ziyarete açıldı

İstanbul Arkeoloji Müzesi, dünyanın en büyük müzelerinden biri olan, çeşitli kültürlere ait bir milyondan fazla eserle donatılmıştır. Türkiye'nin en eski müze binası olarak inşa edilmiştir. 19. yüzyılın ortalarında Maarif Nazırı Mehmed Esad Safvet Paşa tarafından 1869 yılında Müze-i Hümâyûn adıyla kurulmuş ve 13 Haziran 1891'de ana binanın inşaatı tamamlanarak ziyarete açılmıştır.

tarihte bugün

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin koleksiyonu, Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içinde yer alan Balkanlar'dan Afrika'ya, Anadolu ve Mezopotamya'dan Arap Yarımadası'na ve Afganistan'a kadar uzanan çeşitli medeniyetlere ait eserleri içermektedir. Müze, üç ana birimden oluştuğu için İstanbul Arkeoloji Müzeleri olarak adlandırılmaktadır.

Vahide Perçin doğdu

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, Yunanistan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Vahide Perçin, babasının kamyon şoförlüğü ve annesinin ev hanımı olmasına rağmen, lisede grafik okudu. Ancak içindeki tutku oyunculuktu. Bu nedenle, İktisat Fakültesi'ne başladı ancak daha sonra aklı tiyatroda olduğu için sınavlarına girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Okulu birincilikle bitirdi ve bu süreçte en büyük desteği hocası Özdemir Nutku'yla yaşadı. Mezun olduktan sonra Ankara'ya yerleşti ve AST'ye (Ankara Sanat Tiyatrosu) katıldı. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'nun teklifini kabul ederek Adana'ya gitti.

tarihte bugün 2

Vahide Perçin, televizyon dünyasına adımını 2003 yılında yayınlanmaya başlayan "Bir İstanbul Masalı" dizisindeki Suzan Kozan rolüyle attı. Ailesiyle İstanbul'a yerleştiği sırada bu rolü üstlendi. Ardından "Hırsız Polis" dizisinde Fulya karakteriyle seyirci karşısına çıktı. 2006 yılında "İlk Aşk" filminde Çetin Tekindor ile başrolü paylaştı. Perçin, 2007-2009 yılları arasında yayınlanan "Annem" adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandırdı. "Adını Feriha Koydum" dizisinde Zehra Yılmaz karakterine hayat verdi; ancak sağlık sorunları nedeniyle 3. sezondan itibaren dizide yer alamadı. "Private Practice" adlı dizinin uyarlaması olan "Merhaba Hayat" adlı yeni bir medikal dizide Yetkin Dikinciler, Seda Güven, Nihan Büyükağaç, Yasemin Sanino, Melike Güner ve Keremcem ile doktor rolünde oynadı. Ancak 13 Ocak 2013 tarihinde bu dizi yayından kaldırıldı. "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Meryem Uzerli'nin diziden ayrılmasının ardından 3. sezonun son bölümünden itibaren Hürrem Sultan karakterini canlandırdı.

Vahide Perçin, 1991 yılında AST oyuncusu Altan Gördüm ile evlenerek eşinin soyadını aldı. Çiftin 1994 doğumlu kızları Alize oldu. 2011 yılında meme kanserine yakalandı ve tedavi sürecine girdi. Ancak 2013 yılında eşinden ayrıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.