Tarihte bugün ne oldu? 29 Ağustos

Takvimler 29 Ağustos’u gösteriken vatandaş tarihte bugün hangi olaylar yaşandığını, kimlerin doğduğunu ve kimlerin öldüğünü merak ediyor. Biz de sizler için araştırdık. Tarihte bugün ne oldu? Tarihte ugüm kim doğdu? Tarihte bugün kim öldü? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 01:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 17:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 29 Ağustos

Türkiye tarihinde ve dünya genelinde 29 Ağustos'ta neler yaşandığını ve bu tarihte kimlerin dünyaya geldiğini kimlerin ise hayata veda ettiğini sizler için derledik. Siz de tarih okumaya meraklıysanız doğru adrestesiniz. Gelin tarihin ışıklarına birlikte bakalım. Tarihte bugün ne oldu? Tarihte bugün kim doğdu? Tarihte bugün kim öldü? Detaylar haberimizin devamında...

Osmanlı Ordusu Belgrad’ı fethetti.

Kanuni Sultan Süleyman, Macar Ordusu'nu yendi.

Brezilya'nın bağımsızlığı Portekiz tarafından tanındı.

Goodyear şirketi kuruldu.

Osmanlı İkinci Anafartalar Muharebesi’ni kazandı.

Katrina Kasırgası’nda Louisiana'dan Florida'ya kadar olan mevkide 1836 kişi öldü. Aynı zamanda 115 milyar dolar zarar oluştu.

tarihte bugün

Polonya bağımsız oldu

Orta Avrupa ülkelerinden biri olan Polonya’nın yani Polonya Cumhuriyeti’nin komşularına baktığımızda batı bölgesinde Almanya, güneybatı bölgesinde Çekya, güney bölgesinde Slovakya ve kuzeydoğu bölgesinde ise Rusya ve Litvanya bulunur. Polonya’nın yüzölçümü 312.696 km²’dir. Bu şekilde Avrupa’nın dokuzuncu büyük ülkesidir.

tarihte bugün 2

Michael Jackson doğdu

29 Ağustos 1958 tarihinde dünyaya gelen Michael Jackson 25 Haziran 2009 tarihinde Los Angeles’ta vefat etti. Michael Jackson popun kralı olarak tanınıyordu. Amerikalı müzisyen besteci ve dansçı Michael Jackson ailesinin 7 çocuğu olarak hayata merhaba dedi. Babasının kurduğu Jackson 5 grubunda müzik hayatına adım attı. Bunu yaptığında henüz 6 yaşındaydı. Michael Jackson ardından satışı milyonları bulan pek çok solo albüme imza atmıştır. Bunlardan bazıları Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous , HIStory, Invincible gibi albümlerdir. Bu sayede büyük bir ün elde etmiştir. Michael Jackson’ın albümleri dünyada 140 milyondan fazla satılmıştır.

tarihte bugün 3

Vedat Türkali vefat etti

Asıl adı Abdülkadir Pirhasan olan ve Türk roman ve senaryo yazarı ve şair Vedat Türkali 13 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da doğdu.

Vedat Türkali üniversiteden mezun olduktan sonra Maltepe Askerî Lisesi ve Kuleli Askerî Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak görev yaptı. Fakat 1951 yılında siyasi fikirlerinden ötürü öğretmenliğine son verildi ve Vedat Türkali’nin tutuklanmasına karar verildi. Vedat Türkali tutuklandıktan sonra 9 yıl ceza aldı fakat 7 yılı bittikten sonra şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Daha sonra Rıfat Ilgaz ile beraber Gar Yayınları’nı kurdu. Ardından 1960 senesinde Dolandırıcılar Şahı filmi ile senaristlik kariyerine adım attı. Vedat Türkali daha sonra yönetmenliği de denemiştir. Türk edebiyatının en büyük eserleri arasına girmiş romanları vardır. Bunlar Bir Gün Tek Başına ve Mavi Karanlık romanlarıdır.

Vedat Türkali Yalova’da tedavi gördüğü hastanede 29 Ağustos 2016 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Vefat ettiğinde 97 yaşındaydı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.