Gıda Mühendisleri Odası: Bu sessizliği kabul etmiyoruz

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, “Savaş bir insanlık suçudur! Barış hemen şimdi” başlıklı bir yazılı açıklama yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gıda Mühendisleri Odası: Bu sessizliği kabul etmiyoruz

Muhabir Rabia Aykut- İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim hızla tırmanırken, dünyanın birçok yerinden tepkiler de yükselmeye devam ediyor. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, “Savaş bir insanlık suçudur! Barış hemen şimdi” başlıklı bir yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Tüm dünyanın gözü önünde bir halk soykırıma uğruyor. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere ABD, AB bu vahşet karşısında kayıtsız kalıyor. Biz bu sessizliği kabul etmiyoruz.”

israil gazzeee

GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Açıklamanın devamında ise “Bölgede süren şiddetin ve İsrail’in sivillere yönelik yapmış olduğu hedef gözetmeyen saldırılarının son bulması için Birleşmiş Milletleri göreve çağırıyoruz. Ayrıca Gazze’ye yönelik uygulanan ambargo ile bölge halkının, insanlığın en temel haklarından olan yeterli, güvenilir su ve gıdaya ulaşma hakkının elinden alınmasına son verilmelidir. Gıda Mühendisleri Odası olarak Filistin halkının can güvenliğinin korunmasının yanı sıra yeterli gıda ve suya erişiminin sağlanması için herkesi daha fazla çaba göstermeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İsrail ordusu, Gazze'de bir günde 400 yeri vuruyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.