2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları başladı: KYK burs/kredi başvurusu nasıl yapılır?

Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, öğrenciler gözü KYK burs/kredi başvurularına çevirmişti. 2024-2025 KYK burs/kredi başvuruları başladı. KYK kredi/burs başvuru ekranı

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 10:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları başladı: KYK burs/kredi başvurusu nasıl yapılır?

Üniversitelerde eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, devletten maddi destek talep edecek üniversite öğrencileri KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağını araştırmaya koyulmuştu. Öğrencilere üniversite öğrenimleri boyunca gelir durumlarına göre geri ödemeli kredi ve geri ödemesiz burs imkanı sunan Kredi ve Yurtlar Kurumu, (KYK) burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Peki KYK burs/kredi başvuruları ne zamana kadar yapılabilir? KYK kredi ve burs başvuruları nasıl yapılır? İşte e-Devlet GSB başvuru ekranı…

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya platformu X üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile KYK burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Bak, başvuruların başladığını şu ifadelerle açıkladı:

“Sevgili Gençler;

GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları an itibarıyla başladı.

Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirebilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak; tüm imkânlarımızla daima yanınızda olmaya devam edeceğiz.”

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK kredi ve burs başvurularının tarihleri, GSB’nin resmi web sitesi üzerinden ilan edildi. Buna göre KYK kredi ve burs başvurusu yapacak öğrenciler, 8 Ekim – 13 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

Başvuruların başladığının duyurulması üzerine öğrenciler, GSB öğrenim kredisi ve burs başvurularının nasıl yapılacağını araştırmaya koyuldu. KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmakta olup, başvuru yapacak öğrencilerin mutlaka kendilerine ait bir e-Devlet şifresi almış olmaları gerekir. Daha önce e-Devlet şifresi almamış olan öğrencilerin en yakın PTT şubesine giderek şifre almaları gerekir.

e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen başvuruda, öğrencinin ve ailesinin ekonomik, sosyal ve eğitim durumu gibi bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde iletmesi gerekir. Başvuruların incelenmesi sırasında, öğrencilerin vermiş olduğu bilgiler teyit edilerek değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirmelerin ardından maddi durumlarına göre kimi öğrencilere öğrenim kredisi kimi öğrencilere ise burs imkanı sağlanır.

KYK BURS/KREDİ BAŞVURU EKRANINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

kyk

KYK BURS ÖNCELİĞİ VERİLECEK OLAN ÖĞRENCİLER

Aşağıda yer alan durumlardan birine sahip olan öğrencilere, KYK burs başvuruları sırasında öncelik tanınacaktır. KYK burs önceliği tanınacak olan gruplara göz atacak olursak:

Şehit ve gazi çocukları

Anne ve babası hayatını kaybetmiş olan kişiler

Amatör milli sporcu olan kişiler

Öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesi ve dengi bir okulda tamamlamış olan kişiler

Yüzde 40 oranında engelli raporu bulunan kişiler

Lise öğrenimlerini Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında kalarak tamamlamış olan kişiler

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.