DGS 2024 tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2024 DGS tercih sonuçları

2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın ardından sınava katılan adaylar tercihlerini yaptı ve DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe dikkat kesildi. 2024 DGS tercihleri ne zaman açıklanacak?

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 11:55
Kaynak: HABER MERKEZİ
DGS 2024 tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2024 DGS tercih sonuçları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 Dikey Geçiş Sınavı’na binlerce aday katılım sağlayarak bilgilerini test etmişti. Sınavın sona ermesini takiben tercih yapacak adaylar, geçtiğimiz günlerde aldıkları puan doğrultusunda DGS tercihlerini yapmıştı. DGS tercihi yapan adaylar bu kez de tercih sonuçları için gözü ÖSYM’ye çevirdi. 2024 DGS tercihlerinin ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

2024 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercihi yapan internet kullanıcıları arama motorlarında, dikey geçiş sınavı tercihlerine yönelik araştırmalar yapmaya başladı. DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yönünde araştırmalarını sürdüren adaylar, ‘2024 DGS tercihleri ne zaman açıklanacak’ sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar…

2024 Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 24 Eylül 2024 tarihinde sona erdi. Bununla birlikte DGS tercih sonuçlarına yönelik araştırmalar başladı. ÖSYM tarafından henüz 2024 DGS tercih sonuçlarına dair resmi bir duyuru yapılmadı. DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz açıklanmadı.

sınav

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Türkiye'de meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin, dört yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapmalarını sağlayan bir sınavdır. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen bu sınav, öğrencilerin eğitimlerini lisans düzeyine yükseltmelerine olanak sağlar.

DGS, ön lisans diploması almış öğrencilerin eğitimlerini tamamlayarak lisans diploması elde etmelerine fırsat sunar. Bu sayede, meslek yüksekokulu mezunları, lisans programlarını tamamladıkları takdirde daha fazla iş imkanı ve kariyer fırsatına sahip olabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.