Düzce'de haşema giyen kadının havuza alınmamasıyla ilgili 2 kişiye gözaltı

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, bir site sakininin haşemayla havuza girmesine izin verilmediği gerekçesiyle şikayette bulunmasının ardından, site yöneticisi ve bir çalışanı gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 00:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 00:55
Kaynak: AA
Düzce'de haşema giyen kadının havuza alınmamasıyla ilgili 2 kişiye gözaltı

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayazlı Mahallesi'ndeki bir sitede sakinlerden Meral Algün'ün, ortak havuza haşemayla girmesine izin verilmediği gerekçesiyle yaptığı şikayet üzerine 2 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Polis ekipleri, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamalarıyla site yöneticisi A.K. ve görevli S.D.'yi gözaltına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Ayazlı Mahallesi'ndeki bir sitede yaşayan Meral Algün, ortak havuza haşemayla girmesi sırasında site yöneticisi ve görevlisi tarafından engellendiğini iddia ederek emniyete şikayette bulunmuştu. Bu şikayet üzerine, site yöneticisi ve görevlisi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

"Bu konuyla ilgili daha önce bilgilendirilmedik"

Meral Algün, siteye geçtiğimiz hafta yazlık aldıklarını ve taşındıklarında havuza haşemayla girmenin yasak olduğuna dair herhangi bir bilgilendirme almadıklarını belirtti.

İlk ziyaretlerinde havuzu kullanmak istediklerini ifade eden Algün, "Havuza girdim ama site görevlisi gelip haşemayla havuza giremeyeceğimizi söyledi. Bu konuda daha önce herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştı. Eğer bu kuraldan haberdar olsaydık, belki burayı satın alma kararımızı tekrar gözden geçirirdik. Çünkü ben tesettürlü biriyim ve bu kurallara uygun olarak yetiştim. Siteyi de bize uygun olduğu düşüncesiyle tercih ettik" dedi.

Algün, evi aldıkları günden itibaren bu ayrımcılığa maruz kalmaya başladıklarını savunarak, şöyle devam etti:

"Eşimi sitenin mesajlaşma grubuna dahil etmişlerdi. Eşim de site yönetimine tesettürlü olduğumu, havuzu bu şekilde kullanacağımı yazdı. Emsal kararları da kendilerine iletti ama bizim bu çabamız hiçbir şekilde kabul görmedi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, cumartesi günü yaz okulu bittiği, eşim de iş yerinde olduğu için çocuklarla geldik, havuza girdik. Tekrar aynı görevli geldi beni uyardı. Ben de daha önce kendilerine açıklama yaptığımızı hatırlattım. O da bana, 'Ben de size söylemiştim, kurala uymazsanız havuzu kapatacağım.' dedi."

''Bu davranış hiçbir ahlaka uygun değildir''

Site görevlisi ayrıldıktan sonra yöneticinin de gelerek havuza girmemesi gerektiğini söylediğini ifade eden Algün, konuşmaları kayıt altına aldığını, yöneticinin çekmesinden rahatsız olup kendisinden uzaklaştığını söyledi.

Algün, böyle bir durumu yaşadığı için çok üzüldüğünü dile getirerek, "Bu, sadece benim problemim değil ülkede yaşayan bütün tesettürlülerin yaşadığı bir sorun. 2024 yılında böyle bir şey yaşamak benim adıma çok üzücü oldu." dedi.

Meral Algün'ün eşi Muhammed Algün de konunun hukuki takibini yapacaklarını vurgulayarak, "Bu davranış hiçbir ahlaka, hiçbir dine uygun değildir, kesinlikle tasvip etmiyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.