Kayıp Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 gündür kayıp olan Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 13:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kayıp Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu.'' ifadesini kullandı.

Konu ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da açıklama yaptı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir." ifadelerine yer verdi.

Çuvalın üzeri taşlarla kapatılmış

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da konuya dair açıklama yaptı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada; ''8 Eylül 2024 Pazar günü, mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur. İlk bulgulara göre Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içine konup dere kenarına getirildiği, burada derenin kenarında suyun içine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla doğal görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Yeniden arama çalışması kapsamında bu bölge yeniden aranmış ve ekiplerce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeninin bulunmasının üzerine yaptığı açıklamada "Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuya ilişkin olarak:

"Diyarbakır Bağlar’da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos 2024'te kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 16'ncı gününde devam ederken Güran hala bulunumadı.

Bağlar ilçeisne bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan küçük kız Narin'i arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Aynı zamanda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma da devam ediyor.

Narin Güran olayında son olarak yer altı görüntüleme cihazı ile mahalle mezarlığı arandı

8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasına ilişkin soruşturmada ilk gözaltına alınan isim ağabeyi oldu. Kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınan 18 yaşındaki ağabey, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen incelemelerde herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine serbest bırakıldı.

Narin’i arama çalışmalarının 11. gününde Narin’in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarıyla tutuklandı.

Arama çalışmalarına komando birlikleri ve iz takip köpekleri de dahil edildi. Ekipler, Narin’in kaybolduğu bölgedeki arazilerde, mısır tarlalarında ve sulama kanalları çevresinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Şu ana kadar olay günü bölgeden geçen 150 araç sorgulanmış, 130 kişinin ifadesine başvurulmuş ve helikopterle havadan destek sağlanmıştır. Ancak Narin'e ait bir iz bulunamamıştır.

Arama sırasında bulunan iki çocuk terliği, Narin’e ait olmadığının tespit edilmesiyle soruşturmaya yeni bir yön kazandırılamadı. Ayrıca Narin’in kaybolmadan önceki son görüntülerinde, okul çıkışında arkadaşlarıyla yürüdüğü ve daha sonra tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği tespit edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.