Kocaeli MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş istifa etti

Dün Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek hayır duasını alan Kocaeli MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş bugün partiden istifa etti

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:02
Kaynak: İHA
Kocaeli MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Demirbaş, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek destek ve dualarını aldığını belirtmişti.

Demirbaş, istifa kararını sosyal medya üzerinden duyurdu. Açıklamasında, "Kıymetli ülküdaşlarım, değerli hemşehrilerim yaklaşık 2 yıldır şan ve şeref ile yürütmekte olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini, sağlık sebeplerinden dolayı; bayrağı daha yukarılara taşıyabilmek adına hür iradem ile bırakmış bulunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Dün Bahçeli'yi ziyaret eden Demirbaş, ziyaret sırasında "Türk Dünyasının Bilge Lideri, Saygıdeğer Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyefendiyi ziyaret ederek emir, talimat ve hayır dualarını aldım. Allah başımızdan eksik etmesin. Saygıdeğer Genel Başkanımızın tüm Kocaeli’ye selamları var" şeklinde konuşmuştu.

Yerine Tuncay Batı geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Demirbaş’ın istifasının ardından Kocaeli il ve ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere Tuncay Batı’nın görevlendirildiğini açıkladı. Yalçın, Batı’nın, il yönetim kurulu atama listesi oluşturacak ve ilgili birimlere sunacaklarını duyurdu.

Murat Nuri Demirbaş kimdir?

1984 yılında Gebze'de dünyaya gelen Murat Nuri Demirbaş, Gebze STFA Lisesi'ni tamamladıktan sonra siyasi kariyerine MHP'de adım attı.

2009-2011 yılları arasında MHP Gebze İlçe Yönetiminde görev alan Demirbaş, 2011-2012 yıllarında ise MHP Kocaeli İl Yönetiminde yer aldı.

2012 yılında MHP Darıca İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Demirbaş, aktif olarak spor kulüplerinde de başkanlık yaptı.

Köşklüçeşme Spor, Tayfun Spor ve Sultan Orhan Spor Kulüplerinde liderlik eden Nuri Demirbaş, Gebze Fırtına Trabzonsporlular Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü.

24 Eylül 2023 Pazar günü yapılan 14. Olağan İl Kongresi'nde MHP Kocaeli İl Başkanlığı görevine seçildi fakat 16 Eylül 2024 tarihinde bu görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Murat Nuri Demirbaş evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.