KPSS ortaöğretim 2024 cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim soruları yayınlandı mı?

KPSS ortaöğretim oturumunun sona ermesiyle birlikte, adaylar gözünü soru kitapçığı ve cevap anahtarına çevirdi. KPSS ortaöğretim soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 15:41
Kaynak: HABER MERKEZİ
KPSS ortaöğretim 2024 cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim soruları yayınlandı mı?

Bugün milyonlarca aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ortaöğretim Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) katılım sağladı. Sınavın ardından adaylar, ÖSYM tarafından açıklanması beklenen 2024 KPSS ortaöğretim soru kitapçığı ve cevap anahtarı hakkında araştırmalar yapmaya koyuldu.

Sınavın ardından ÖSYM, ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarını erişime açtığını duyurdu. ÖSYM, yapmış olduğu açıklamada sınava katılan adayların, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına erişim sağlayabileceklerini açıkladı. KPSS ortaöğretim soru kitapçığ ve cevap anahtarına erişim sağlamak için BURAYA TIKLAYIN.

2024 KPSS ORTAÖĞRETİM SORU KİTAPÇIĞI ERİŞİM EKRANI

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 KPSS ortaöğretim soru kitapçığı, 25 Eylül saat 23.59'a kadar erişime açık olacak. Belirtilen sürenin sonunda adaylar soru kitapçığına erişim sağlayamayacak.

Bununla birlikte, 2024 KPSS ortaöğretim soru kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 10’u ÖSYM’nin resmi internet sitesinde erişime açıldı. Adaylar resmi web sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak soru kitapçığına erişim sağlayabilecek.

ÖSYM’DEN DUYURU

ÖSYM, 2024 KPSS ortaöğretim sınavının tamamlanmasının ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarını yayımladı. ÖSYM, soru kitapçığı ve cevap anahtarını adayların erişimine açarken şu açıklamayı yaptı:

"15 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ortaöğretim sınavının (2024-KPSS Ortaöğretim) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı’nın yüzde 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 15 Eylül 2024 tarihinde saat 13.20'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 25 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ösym

2024 ORTAÖĞRETİM KPSS SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 ortaöğretim KPSS’nin sona ermesiyle birlikte sınava katılan adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe dikkat kesildi. ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonucu 4 Ekim tarihinde açıklanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.