Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden şüpheli Yunus Emre Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 19:42
Kaynak: AA
Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, şehit polisin eşi Semih Yılmaz ile olay esnasında şüphelinin silahından çıkan kurşunla yaralanan polis memuru K.H.S. "müşteki", şüphelinin annesi P. G. ise "mağdur" olarak bulundu.

İddianamede, tutuklu şüpheli Yunus Emre Geçti'nin "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürme", ""kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "kadına veya üstsoya karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "görevi yaptırmamak için direnme", "ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 1 aydan 50 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Dudullu Polis Merkezi'nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan, hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu tespit edilen Yunus Emre Geçti (19), 22 Eylül tarihinde polis merkezinden kaçmış, görevli polis memurları K.H.S. ile Şeyda Yılmaz şüpheliyi yakalamak için peşine düşmüştü.

Şüpheli Yunus Emre Geçti, kısa süreli kovalamacanın ardından yakalanmış ve bu sırada arbede yaşanmıştı.

Daha sonra zanlı polisin silahını alarak ateş etmiş ve polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, polis memuru K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralanmıştı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinden sonra Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen şüphelinin hakkında "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verilmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.