TUS 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! 2024 TUS 2. dönem sonuç ekranı

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem sınavına katılım sağlayan adaylar, sınav sonucunun açıklanacağı günü bekliyor. Peki TUS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 11:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
TUS 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! 2024 TUS 2. dönem sonuç ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem sınavının ardından sınava katılan adaylar, sınav sonucunun açıklanacağı tarihe odaklanarak gözlerini ÖSYM’ye çevirdi. ÖSYM sınav takvimine göre tahmini olarak Eylül ayında açıklanması beklenen 2024 TUS 2. dönem sınav sonuçları için araştırmalar sürüyor. Ham puan hesaplamasının, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla yapılacağı sınavda, sonuçların ilanı için adaylar ekran başında bekliyor. Peki TUS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

2024 TUS 2.DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, yayınlamış olduğu sınav takviminde 2024 TUS 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi açıklamıştı. Buna göre, ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takviminde 2024 TUS 2. dönem sınav sonuçlarının 12 Eylül 2024 Perşembe günü açıklanacağı duyurulmuştu. Sınav sonuçları açıklandı.

2024 TUS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

2024 TUS 2. dönem sınav sonuçları ilan edildi. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirler. 2024 TUS sınav sonuçlarını sorgulama ekranına gitmek için BURAYA TIKLAYIN.

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) NEDİR?

TUS, "Tıpta Uzmanlık Sınavı"nın kısaltması olup, Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi alabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. TUS, tıp doktorlarının hangi uzmanlık dalında eğitim alacaklarını belirlemek için girdikleri bir sınavdır ve doktorların tıp fakültesinden mezun olduktan sonra girdikleri önemli bir aşamadır.

Bu sınav, Temel Tıp Bilimleri Testi ve Klinik Tıp Bilimleri Testi olmak üzere iki aşamalıdır. Temel Tıp Bilimleri Testi, anatomi, fizyoloji, biyokimya gibi temel tıp derslerini kapsar.

Klinik Tıp Bilimleri Testi ise dahiliye, pediatri, cerrahi gibi klinik dersleri içeren soruları kapsar.

TUS sonuçlarına göre adaylar, başarı sıralarına göre çeşitli uzmanlık dallarına yerleştirilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.