Başkan Görkem Duman’dan “satın alma, sahiplen” çağrısı

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki yavru bir köpeği sahiplenerek “satın alma, sahiplen” çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 16:04
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Görkem Duman’dan “satın alma, sahiplen” çağrısı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sebebiyle Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bir farkındalık etkinliği gerçekleşti. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın da katıldığı etkinliğe farklı okullardan yüzlerce öğrenci de yer aldı. Sokakta yaşayan can dostları için sahiplendirme seferberliği başlatan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, merkezde bulunan yavru bir köpeği sahiplenmeye karar verdi. Daha önce Engelli Kedi Evi’nden sahiplendiği kediye “Üzüm” adını veren Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yavru köpeğe ise kentin tarımsal sembollerinden “Bardacık” adını verdi.

Dostlarımıza kalıcı yuvalar bulmak, hepimizin sorumluluğudur

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün can dostların da en az bizler kadar yaşam hakkına sahip olduklarını anımsatan anlamlı bir gün olduğunu aktardı. Buca Belediyesi olarak, hayvanların yaşam haklarını korumak için birçok çalışma yürüttüklerini ifade eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Sokak hayvanları için barınaklar inşa ediyor, aynı zamanda hayvan sahiplendirme kampanyaları düzenleyerek can dostlarımızın sıcak bir yuva bulmalarını sağlıyoruz. Ancak unutmamalıyız ki, her bir hayvanın yuvası sokaklar ya da barınaklar olmamalıdır. Dostlarımıza kalıcı yuvalar bulmak, hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Satın almak yerine sahiplenmek, sizlerin de hayatınıza mutluluk katacaktır

Evcil hayvan bakmayı düşünen vatandaşların satın almaktan ziyade barınaklarda yaşayan can dostlarını sahiplenmelerini isteyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,

“Vatandaşlarımızın öncelikle bulundukları yerleşim yerlerindeki barınaklardaki sahipsiz hayvanları ziyaret etmelerini rica ediyorum.  Biliyorsunuz ki Buca Belediyemizin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sıcak bir yuva bekleyen pek çok dostumuz var. Satın almak yerine sahiplenmek, sizlerin de hayatınıza büyük bir mutluluk katacaktır. Bir canın hayatını güzelleştirmek, hem onların hem de sizin yaşamınıza büyük bir anlam katacaktır.” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanları için bir söz bırak

Miniklere hayvan sevgisini aşılamak için gerçekleşen etkinlikte, çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı. Can dostları ile bir araya gelme fırsatı elde eden çocuklar, Grup Odak Band’ın şarkıları ile eğlenceli zaman geçirdi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, alandaki “Sokak Hayvanları İçin Bir Söz Bırak” köşesine “Can dostlarımızı en iyi şartlarda yaşatacağız” diye yazarken Buca’nın minikleri ise minik el izlerini bıraktı. Etkinlikte, Ersin ve can dostu Cesi, küçük konuklar için keyifli bir gösteri gerçekleştirdi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.