Bornovalı miniklerden can dostlara büyük sevgi

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Bornova’da, Bornova Belediyesi ve Milli Eğitim Vakfı Bornova Okulları iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte kutlandı. Minik öğrenciler hayvan sevgilerini şarkılar, resimler ve sloganlarla dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 11:16
Kaynak: BÜLTEN
Bornovalı miniklerden can dostlara büyük sevgi

Çamdibi’ndeki Milli Eğitim Vakfı Bornova Okulları'nda gerçekleşen etkinlikte, minik öğrenciler hazırladıkları pankartlar ve dövizlerle hayvan sevgisini anlatan yürüyüşler gerçekleştirdi. Şarkılar söyleyip dans ederek eğlenen öğrenciler, hayvan dostlarına olan sevgilerini resim yaparak ifade etme şansı buldu. Etkinliğe veliler de can dostlarıyla birlikte katılım sağladı.

Can dostlara mama

Bornova Belediyesi miniklere can dostları boyama kitabı dağıttı. Veteriner İşleri Müdürü Erha Arı, Bornova Belediyesi olarak can dostlarına yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptı, çocukların sorularına cevap verdi. Öğrencilerin getirdiği mamalar, Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi ve can dostlarına ulaştırıldı.

Barınak ziyareti

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nün Pınarbaşı’ndaki Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ise Bornova Belediyesi’nin Çocuk Oyun Aktivite Merkezleri’nden gelen çocuklar ağırlandı. Merkezin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılan 3-6 yaş arası minikler, can dostları ile keyifli vakit geçirdi.  Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için can dostları boyama kitabı hediye verildi.

Geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocukların hayvanlara yönelik ilgisinin toplumda farkındalık oluşturmak açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin hayvan hakları bilincini daha da yaygınlaştıracağını ifade eden Başkan Eşki, Bornova Belediyesi olarak her zaman hayvanların korunması ve refahı için çalışacaklarını kaydetti. Eşki, “Sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onların daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak adına çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada çocuklarımızın gösterdiği ilgi ve duyarlılık, geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.