Çeşme ile Sakız Adası seferler duruyor!

Çeşme ile Sakız Adası arasında 12 ve 13 Ekim tarihleri arasında sefer yapılmama kararı alındı

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 15:56
Kaynak: AA
Çeşme ile Sakız Adası seferler duruyor!

Çeşme ile Sakız Adası arasında sefer düzenleyen firmalar, Yunanistan'ın Uluslararası Gemi Liman Güvenlik Hizmeti ödemesini artırması sonrası geriye dönük tahsilat talep edildiğini öne sürdü ve ttepki olarak 12 -13 Ekim tarihleri arasında sefer yapmama kararına vardı.

Çeşme ile Yunanistan'ın Sakız Adası arasında feribot seferleri düzenleyen 4 Türk ve Yunan şirketi, Yunanistan'ın Uluslararası Gemi Liman Güvenlik Hizmeti ödemesini geriye dönük tahsil etmek istediğini öne sürerek 12-13 Ekim tarihlerinde sefer düzenlemeyeceklerini duyurdu.

GREV NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Türk firmaları Turyol ve Ertürk ile Yunan şirketleri Sunrise ve Tilos, 12 ve 13 Ekim'de karşılıklı seferleri iptal etti ve bilet satışı ve rezervasyonlarını "grev nedeniyle iptal edilmiştir" mesajıyla kapattı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Turyol Dış Hatlar Sorumlusu Kadir İnandı, Yunanistan'ın 10 Haziran 2024'de Uluslararası Gemi Liman Güvenlik Hizmeti ödemesini kişi başı 0,5 avrodan 5 avroya çıkardığını söyledi. Bu ödemenin tahsilatıyla ilgili ada belediyelerinin yetkili kılındığını; Midilli, Sisam ve Meis gibi adalarda belediyelerin yaz dönemi için bu ödemeyi talep etmediklerini dile getiren İnandı, Sakız Adası Belediyesi ile yaptıkları görüşmede de 10 Haziran'a kadar kesilmiş olan biletlerin uygulamadan muaf tutulacağı, uygulamanın sezon sonuna kadar ertelenmesi için de girişimde bulunulacağı sözünün verildiğini ileri sürdü.

SEZON BİTTİ SORUN BAŞLADI

İnandı, 10 Haziran'a kadar olan tüm biletleri kendilerine ilettiklerini belirterek, "Sezon sonunda acentelerimiz aracılığıyla bizlere Yunanistan'daki ilgili bakanlığın olumlu görüş vermediğini, kanunun uygulanmak zorunda olduğunu, tüm ücretin geriye dönük tahsil edilmesi gerektiğini bildirdiler. Aynı zamanda daha önceden kesilen biletleri de kabul edemeyeceklerini belirttiler. Feribot firmaları olarak yolcularımızdan bu ücreti toplamadık. Sezon bitti ve karşımızda bizleri finansal olarak büyük sıkıntıya sokacak bir sorun ile karşı karşıya kaldık. Çeşme-Sakız Adası arasında çalışan Turyol, Ertürk, Sunrise ve Tilos feribot firmaları olarak ortak kararla 12-13 Ekim 2024 tarihinde karşılıklı olarak sefer yapmamayı kararlaştırdık" dedi.

750 BİN AVROLUK EK ÖDEME

İnandı, iki kıyı arasında sefer düzenleyen 4 firmaya bu kapsamda 750 bin avroluk ödeme çıkarıldığını ve bunun firmalar açısından kabul edilemez olduğunu söyleyerek, talep edilen ödemenin iptal edilmemesi durumunda seferleri durduracaklarını söyledi.

Ertürk firması yetkilisi Nezihe Ertürk ise, bu karar alınan kadar çok sayıda bilet satıldığını belirterek geriye dönük tahsilat istenmesinin büyük mağduriyet oluşturacağını dile getirdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.