Çöp kamyonları su akıtıyor, kaza geliyorum diyor

Harmandalı'daki çöp kamyonlarından dökülen sular hem kötü kokuya neden oluyor hem de trafikte zorluk yaşayan kuryelerin sorunlarına bir yenisini daha ekliyor

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 12:03
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Çöp kamyonları su akıtıyor, kaza geliyorum diyor

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Harmandalı’da uzun yıllardır çözüme kavuşamayan çöp sorunu, her geçen gün büyümeye ve yeni sorunlar yaratmaya devam ediyor. Çöp yığınları sadece kötü koku yaymakla kalmıyor, aynı zamanda ciddi çevre ve sağlık sorunlarına da yol açıyor.

Bu konuda daha önce birçok kişi tarafından çeşitli platformlarda dile getirilen şikayetler ve eylemler çözüme ulaşmazken, son zamanlarda bu sorun trafikte sürekli sorun yaşayan kuryeleri de olumsuz etkiliyor. Menemen Egekent-2’de 1’inci caddeden geçen çöp kamyonlarının yola döktüğü sular, motorlu kuryelerin sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor. Kaygan yollar, kuryelerin kazaya karışma riskini artırıyor ve işlerini zorlaştırıyor.

KURYELER İÇİN HAYATİ RİSK TAŞIYOR

Çöp kamyonlarının akıttığı suların risk oluşturduğunu belirten kurumsal bir firmada çalışan kurye, “Menemen'de kurumsal bir firmada kuryelik yapıyorum. Uzun zamandır Harmandalı çöplüğüne giden tırlar 1’inci caddeyi kullanıyor. Son zamanlarda artan koku ve tırlardan yola dökülen çöp sularından hem biz kuryeler hem de bölgede oturan vatandaşlarımız çok rahatsızlar. Caddeye dökülen çöp suları gününü 2 tekerin üzerinde geçiren biz kuryeler için hayati risk taşıyor. Kayganlaşan yol yüzünden bizler ve diğer sürücüler sürekli bu lokasyonda kaza atlatıyoruz. Yetkili birimlerden ricamız hem bozuk olan bu caddenin onarılması, hem de atık taşıyan bu tırlara çare bulunması yönünde” ifadelerini kullandı.

ONURSAL: KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Menemen 30 Ağustos Mahallesi Muhtarı Bahar Onursal, mahalledeki koku sorununun uzun süredir devam ettiğini ve bu konuda daha önce de birçok şikâyet aldıklarını aktardı. Onursal, bu şikayetler doğrultusunda belediyelerin yetkili birimlerle iletişime geçerek çeşitli çalışmalar başlattığını, ancak devam eden fuar süreci nedeniyle çözüm sürecinin uzayabileceğini ifade etti. Çöp sorunu için kalıcı çözümler üretmek adına somut adımlar atıldığını vurgulayan Onursal, vatandaşların şikayetlerinin dikkate alındığını ve bu doğrultuda hızlıca harekete geçildiğini belirtti. Onursal, mahalle sakinlerinin sağlığı ve yaşam kalitesi açısından bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirerek, tüm yetkili kurumların iş birliği içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından alınan bilgilere göre ise çöp suyu biriken alanlarda ve dökülen yerlerde ızgaraların yerleştirileceğini ve konuyla ilgili sorunların en kısa sürede çözüleceği aktarıldı.

DENİZCİ: GÜRÜLTÜDEN UYUYAMADIĞIMIZ ZAMANLAR OLUYOR

Çöp kamyonlarından dökülen suların kötü koku yaydığını ifade eden mahalle sakini Neşe Denizci, “Uzun yıllardır burada yaşıyorum. Taşındığımızdan beri özellikle yaz aylarında inanılmaz derecede kötü bir kokuya maruz kalıyoruz. Sadece koku değil buradan geçen çöp kamyonları aşırı derece gürültü yapıyorlar. Gece başlayıp sabah saatlerine kadar arka arkaya sürekli geçen çöp kamyonlarının gürültüsünden uyuyamadığımız zamanlar dahi oluyor. Küçük ikiz kızım var. Gece bazen onları uyuturken yazın ortasında kapı pencere kapatmak zorunda kalıyorum. Gürültüden sadece çocuklar değil biz de uyuyamıyoruz. Ayrıca bu kadar işlek bir caddede, sürekli araçların ve insanların geçtiği, yaya geçitlerinin bulunduğu yerde bu kadar çok ağır vasıta araçlarının geçmesi doğru da değil. Yetkililerin konuyla ilgili çözüm üretmesini ve çöp kamyonlarının buradan geçmesini istemiyoruz” diye belirtti.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.