Ege Üniversitesi, Avrupa'da liderlik yapacak

Ege Üniversitesi'nde yürütülen Avrupa Birliği Erasmus Plus projesi, bağımlılıkla mücadele alanında profesyonellere eğitim desteği sunacak

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 13:03
Kaynak: BÜLTEN
Ege Üniversitesi, Avrupa'da liderlik yapacak

"Erasmus Plus Pathways for Change: Recognising Erasmus Plus as a Tool for Resocialisation in European Correctional Institutions" adlı proje, Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Görkem Yararbaş tarafından yürütülüyor. Bu proje, Avrupa Birliği Erasmus Plus Gençlik Alanında İşbirliği kapsamında, bağımlılıkla mücadele eden profesyonellere eğitim desteği sağlayacak. Proje ortakları arasında Kuzey Makedonya ve Portekiz’den kurumlar bulunuyor.

Çok uluslu proje

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyle ilgili olarak, üniversitenin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda çok uluslu projelere imza attıklarını belirtti. “Doç. Dr. Görkem Yararbaş’ın liderliğinde yürütülen bu projeyle, bağımlılıkla mücadele alanındaki profesyonellerin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi eğitim programları sunulacak. Hocamızı ve tüm proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum,” dedi.

Projenin detaylarını paylaşan Doç. Dr. Yararbaş, “Proje kapsamında, Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü tarafından, gençlerde bağımlılıkla mücadele eden profesyonellere yönelik yenilikçi yöntemler ile bir yetişkin eğitimi programı oluşturulacak. Eğitimler, Türkiye’de uluslararası boyutta sunulacak ve alandaki yenilikçi ihtiyaçlara yanıt verecek. Projenin yaygın etkisi olarak, hem ülkemizde hem de ortak ülkelerde bağımlılık problemi yaşayan hedef gruplara yönelik iyileştirme çalışmaları sağlanacak. Enstitümüz, eğitim içeriklerinin oluşturulması, uygulamaların yapılması ve etkililiğinin test edilmesi, araştırma çıktılarının oluşturulması ve yaygınlaştırılmasında liderlik edecek,” diye konuştu.

Erasmus Plus ağı kurulacak

Proje, Avrupa düzeyinde bağımlılık problemi yaşayan genç bireyler ile çalışan kurumlar arasında uluslararası bir Erasmus Plus ağı kurmayı hedefliyor. Bu ağ sayesinde, genç yükümlülerin yeniden sosyalleşme sürecine katkı sağlanacak ve personelin temel ve mesleki yeterlilikleri desteklenecek. Ayrıca, proje boyunca geliştirilen eğitim ve çıktılar, ulusal ve uluslararası düzeylerde paylaşılacak ve alanda çalışan kurumlar arasında yaygın eğitim teşvik edilecek.

Kuzey Makedonya ve Portekiz’in ortak olarak yer aldığı projede, Doç. Dr. Görkem Yararbaş’ın yanı sıra Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü’nden Öğr. Gör. İnci Derya Yücel de araştırmacı olarak görev alıyor

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.