Ege Üniversitesi'nde Engelsiz Üniversite Ödülleri

Ege Üniversitesinde düzenlenen Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında bayrak almaya hak kazanan birimlere belgeleri verildi

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 10:41
Kaynak: BÜLTEN
Ege Üniversitesi'nde Engelsiz Üniversite Ödülleri

Ege Üniversitesi, "Engelsiz Üniversite" vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen "Engelsiz Üniversite Ödülleri" kapsamında önemli başarılar elde etti. Bu kapsamda, nişan ve bayrak kazanan birimlere belgeleri ve bayrakları Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından takdim edildi.

Nişan ve bayrak kazanan birimlere belgelerini ve bayrakları ileten Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin YÖK tarafından tescillenen ‘Engelsiz Üniversite’ başarısını bir kez daha paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelsiz Program Nişanı kategorisinde iki nişan alan programlarımız ile Mekânda Erişim, Eğitimde Erişim ve Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişim alanlarında 14 bayrak ödülü kazanan birimlerimize bayraklarını ve belgelerini takdim ettik. ‘Engelsiz Ege’ misyonumuzu her yıl daha güçlü bir şekilde benimsiyor ve ‘Engelsiz Üniversite’ kategorilerinde elde ettiğimiz başarıların meyvelerini topluyoruz. Farklı kategorilerde toplamda 31 bayrak ile aday olmaya hak kazanan birimlerimizi de senato üyelerimizle gururla paylaştık. Bu başarılarda büyük bir özveriyle emek harcayan öğrencilerimize, akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Aldığımız bu ödüller de emeklerimizin birer nişanesidir” diye konuştu.

Ege Üniversitesi 14 bayrak ile ödüllendirildi

Ege Üniversitesi, YÖK Engelsiz Üniversite 2024 Ödülleri kapsamında toplamda 14 bayrak ve 2 nişan ile ödüllendirildi. Tıp Fakültesi Merkez Yemekhanesi, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Binası, Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi KBB Polikliniği, EGEMATAL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve İletişim Fakültesi "Mekânda Erişim" bayrağı almaya hak kazandı. Ayrıca, Emel Akın Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve İletişim Fakültesi "Eğitimde Erişim" bayrağı alırken, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Emel Akın Meslek Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Fakültesi ise "Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişim" bayrağı ile ödüllendirildi. Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü "Otizm Spektrum Bozukluğu" kategorisinde, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü ise "İşitme Engelli" kategorisinde engelsiz program nişanı kazandı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.