Ege Üniversitesi’nde yeni eğitim yılı başladı

Ege Üniversitesi’nde yeni eğitim yılı oryantasyon programıyla başladı. Ege Üniversitesi tarafından yeni başlayan öğrencilere üniversite hayatına daha hızlı adapte olmalarını sağlamak amacıyla oryantasyon programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Budak’ın katılımı ile gerçekleştirilen programda üniversite yaşamına ilk adımı atan öğrencilere yönelik çeşitli bilgilendirme ve tanıtım sunumları yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 13:23
Kaynak: BÜLTEN
Ege Üniversitesi’nde yeni eğitim yılı başladı

Ege Üniversitesi Fen, İletişim, Edebiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Eczacılık, Ziraat, Mühendislik, Spor Bilimleri ve Eğitim Fakültelerinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlkin Şengün ve Prof. Dr. Mehmet Ersan, fakülte üst yönetimleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri de katılım gösterdi. Program kapsamında Rektör Budak, dereceye giren öğrencilere başarı plaketi takdim etti.

budak

“Burada eğitim görmenin ayrılacağını yaşayacaksınız”

Program konuşan Rektör Prof. Dr. Budak şu ifadeleri kullandı;

“Tam Akredite Öğrenci Odaklı Araştırma Üniversitemize; Ege Üniversitesi ailesine hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada 81 ilimizden gelen öğrencilerimizle birlikteyiz. Öncelikle sizleri Ege Üniversitesini tercih etmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Ailelerinizi tebrik ediyorum. Sizleri bu yaşa kadar getirip büyüttüler. Artık bundan sonra bizlere emanetsiniz. Kurumsal tam akreditasyonu alarak eğitim-öğretim dahil tüm süreçlerinde kalitesini tescillemiş, Araştırma Üniversitesi unvanına sahip, hayata geçirdiğimiz 90’dan fazla öğrenci odaklı uygulamalarımızla A Plus olan bir üniversitede eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayacaksınız. Huzurlu ve güvenli bir kampüse sahibiz. Aydınlatma ve kamera sistemleri ile panik butonlarımız bulunuyor. Kampüsün kalbinde Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü yer alıyor”

plaket

Her bir öğrenciye danışman atandı

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Budak, “Akademik Danışmanlık Sistemimizle her bir öğrencimize kayıt olduğu andan itibaren akademik danışmanı atandı. Bu hafta da akademik danışman öğrenci buluşmaları gerçekleştirilecek. Akademik danışmanlarınızla kariyer gelişiminize yönelik irtibat halinde olmanızda fayda var.  90’a yakın öğrenci topluluğumuz bulunmakta. Bu topluluklarımıza üye olmanız sizlerin sosyal ve kültürel gelişiminiz açısından önemli. Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezimiz ile danışman hocalarımızın eşliğinde TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası projelere hazırlanabilirsiniz. Ayrıca TÜBİTAK 2209 Öğrenci Proje Çağrısı eğitimlerine katılarak projelere başvuru yapabilirsiniz” diye konuştu.

plaket

“Kültür, sanat ve sporla iç içe olun”

Ege Üniversitesi kampüsünü tanıtan Rektör Budak, “Yaya Öncelikli Sürdürülebilir Kampüs Projesi” kapsamında yeşil alan miktarı 5 katına çıkartarak, Dünya Yeşil Üniversiteler- Greenmetric sıralamasında dünyada 96’ncı, ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında 4’üncü sıra da yer alıyoruz. Ülkemizin en güzel kampüslerinden birisine sahibiz. Bisiklet ve yürüyüş yollarının olduğu engelsiz bir kampüs imkânı sunuyoruz. Spor tesisleri altyapımız güncel cihazlarla donatılmış durumda. Kampüsümüzdeki tüm spor olanaklarından yararlanmanızı öneririm. Üniversite yaşamı aynı zamanda sizin hayatı yaşayarak öğreneceğiniz, sosyalleşeceğiniz, kültür, sanat ve sporla iç içe olacağınız bir dönemdir. Bu yüzden sosyalleşmek adına önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirin. Güzel arkadaşlıklar edinin” dedi.

plaket

“Sosyal Medya Hesapları ve Randevu Sisteminden ulaşabilirsiniz”

Rektör Budak, her bir öğrenciyi danışmanı olarak gördüğünü belirtti. Budak şöyle konuştu;

Kıymetli fikirlerinizi dinlemek için her zaman hazırım. Bana 7/24 sosyal medya hesaplarım üzerinden ulaşabilir, birebir görüşmek için ise ‘Rektör Randevu Talep Sisteminden’ randevu oluşturabilirsiniz.  Ve sevgili gençler, sizlerin tabiri ile takibe takiple cevap veriyorum. Sizler için 8 Ekim’de ‘Ege’ye Hoş Geldin’ şenliği düzenleyeceğiz. Pek çok etkinlik ve konserlerden oluşan şenliğimizde hep birlikte eğlenip, yeni döneme yüksek motivasyonla gireceğiz. Ege Üniversitesi olarak bizler; öğrencisiyle, akademisyeniyle, idari personeliyle güçlü ve büyük bir aileyiz. Sizler, ise bu ailenin en kıymetli üyelerisiniz. Kapılarımız siz kıymetli öğrencilerimize sonuna kadar açık. Danışman hocalarınız, bölüm başkanlarınız, dekanınız ve üst yönetim olarak bizler talep ettiğiniz her an yanınızda olacağız. Lütfen bizlerle irtibata geçmekten çekinmeyin. Öğrenciliğinizde ve mezuniyetinizden sonra Üniversitemizi, her alanda en başarılı şekilde temsil edeceğinize; çalışkan, dürüst, ülkesi ve milleti için üreten bireyler olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ege Üniversitesi ailesine tekrardan hoş geldiniz diyor; hepinize mutlu, huzurlu ve verimli bir üniversite hayatı diliyorum”

Program kapsamında fakülteler ve bölümler öğrencilere ayrıntılı bir şekilde tanıtılırken Ege Üniversitesinin akademik, sosyal ve kültürel imkânları anlatıldı.  Ayrıca Öğrenci İşleri, Sağlık Kültür ve Spor, Kütüphane Dokümantasyon, Kariyer Merkezi, Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi, EBİLTEM ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Bağımlılıkla mücadele kapsamında üniversite hayatında öğrencilerin karşılaşabileceği riskler de aktarıldı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.