Ege Üniversitesinde yeni yüksek lisans programı açıldı

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 11:19
Kaynak: BÜLTEN
Ege Üniversitesinde yeni yüksek lisans programı açıldı

Ege Üniversitesinde,  İletişim Fakültesinin başvurusu, Yükseköğretim Kurulunun onayı ile Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı. Program kapsamında hem geleneksel medya hem de yeni medya konularında yetkin uzmanlar yetiştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye’nin en köklü iletişim fakültelerinden Üniversitesi İletişim Fakültesi, bilimsel altyapısını güçlendirme devam ediyor. Lisans programlarıyla ilk sırada tercih edilen üniversitlerden biri olan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi yenilikçi ve akredite eğitim modeli ile lisansüstü programlarını da çeşitlendirmeyi sürdürüyor.

ege üniversitesi

“Eğitim kalitemizi ileriye taşıyacağız”

Ege Üniversitesi’nin akademik alta yapısını günün koşulları doğrultusunda güçlendirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizpek çok alanda olduğu gibi dijitalleşme, bilgi iletişim teknolojileri ve yapay zeka alanlarında da yenilikçi ve vizyoner yaklaşımı ile eğitim, araştırma ve uygulama alanında öncü bir potansiyeli bulunuyor. Hem İletişim Fakültesi bünyesinde Yeni Medya ve İletişim Bölümü hem de Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi açarak alana yönelik önemli bir adım atmıştık. Şimdi de Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programını üniversitemize kazandırmış bulunuyoruz. Yeni programın açılmasını üniversitemiz ve fakültemiz açısından önemli bir adım olarak değerleniyorum. İletişim Fakültemiz çatısı altında yeni medya ve iletişim alanında hem lisans hem de lisansüstü düzeyde uzmanlar yetiştireceğiz. Eğitim kalitemizi daha da ileriye taşıyacak olan Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; programın üniversitemize, öğrencilerimize ve akademik camiaya hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Teori ve pratik bir arada

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün dijital teknolojileri doğru kullanım bilgisine sahip bireyler yetiştireceğini belirterek, “Fakültemizin yeni bölümü olan Yeni Medya ve İletişim Bölümü, 21. yüzyıl teknolojilerinin gelişimine ayak uyduran, toplumsal değişimin önemli bir parçası olan bireyler yetiştirecek. Ayrıca, öğrencilerimiz;  teori ile pratiği harmanlayıp dijital ortam araştırma yöntemlerine hâkim, sanal ortamda gözlem becerilerini geliştirmiş, analiz kabiliyeti kazanmış bireyler olarak sektöre adım atacaklar. Kısacası 21. Yüzyılın yetkinleri ile donatılacaklar. Hem özel sektörün hem de kamu kurumlarının ihtiyaçlarına çözüm ütecekler. Bu amaç doğrultusunda Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı. YÖK tarafından onaylanan yeni lisansüstü programımızın fakültemize gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.