Egeli profesör dünyanın en etkili 95. bilim insanı seçildi

Dünyanın en etkili bilim insanlarının yer aldığı listede Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Şahin de girdi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 21:01
Kaynak: BÜLTEN
Egeli profesör dünyanın en etkili 95. bilim insanı seçildi

ABD Stanford Üniversitesi ile Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanlarının yer aldığı listenin 2023 yılı sonuçları açıklandı.  Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Şahin de listede yer aldı.

Prof. Dr. Şahin'den dünya çapında başarı

Matematik alanında 68528 bilim insanı arasında dünyanın en etkili 95. bilim insanı olarak yer alan Prof. Dr. Bayram Şahin, bu önemli başarıyı elde ederek matematik dünyasında Türkiye'yi uluslararası alanda gururla temsil etti. Bilim dünyasında %2'lik dilime giren bilim insanlarının sıralandığı bu liste, Prof. Dr. Şahin'in kariyer boyu etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yıllık Etki kategorisinde 223.152 bilim insanı, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise 217.097 bilim insanı listelendiği sıralamada akademisyenlerin nitelikli yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks gibi nesnel ölçütleri temel alınıyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.