Eğitimde eksiklikler Aliağa meclisi gündeminde

Aliağa Belediyesi Eylül Ayı Meclisi'nde CHP’li meclis üyeleri taşımalı sistemle kırsaldan okullarına gelen öğrencilerin servis ücretlerinin makul seviyeye indirilmesi gerektiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 19:50
Muhabir: HABER MERKEZİ
Eğitimde eksiklikler Aliağa meclisi gündeminde

KEMAL ÖZKURT/ Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediyesi Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül idaresinde belediye meclis salonunda toplandı.

Belediye Başkanı Serkan Acar geçtiğimiz günlerde geçirdiği ameliyat sebebi ile toplantıya katılamadı. 6 adet gündem maddesinin belirlendiği mecliste 2025 yılı mali performans programı ve bütçe tasarısı da görüşüldü. Gündem maddeleri oy çokluğu ile kabul edilirken Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne Serap Cerrahoğlu atandı.

SERVİS ÜCRETLERİ GÜNDEMDE

Eğitim öğretimde eksikliklerin olduğunu tekrardan hatırlatan CHP’li meclis üyesi Ali Özener, “Aliağa’daki okullarımızda temizlik malzemesine ve personele ihtiyaç duyuluyor. Bir de servis meselesi. Zannediyorum taşıma kooperatifleriyle görüşülerek makul bir ücrete indirilmesini bekliyoruz. Büyükşehir ile görüşme yapıp kırsaldan gelen öğrencilerimiz için yardım isteyeceğim. Tasarruf eğitimde değil her yerde olması gerekirken olmuyor” dedi.

Belediyenin bu konularda çalışma içinde olduğunu ifade eden Belediye Başkan yardımcısı Mesut Öztürk, “Şu anda tasarruf genelgeleri ile uğraş içindeyiz. Bu uğraşın içinde bu konularla arkadaşlarımız uğraşıyor. Bir çaresini bulacağız” diye konuştu.

İLÇEDEKİ İMKANLARI KULLANMALIYIZ

MEB’in yapması gereken şeylerin artık belediyelerden istendiğini dile getiren İbrahim Doğangül, “Belediyelerin kanunda bu tür görevleri mutlaka var. Bütün belediyelerde bu tür faaliyetler var. Fakat bir itirazım var. Biz kime kızacağımızı ve kimden neyi talep edeceğimizi maalesef bilmiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevinde olan bir şeyi belediyeden istiyoruz. Çünkü MEB bakanına ulaşmak da zor ikna etmek de zor. Aliağa Belediyesi birçok belediyeye göre sadece belediye bütçesiyle değil bu kenti bu hale getiren sanayi tesisleri ile de zengin bir ilçe. Bu gibi imkanları varken belediye kendi bütçesinden karşılayamasa bile çevresindeki bu zenginliklerden sosyal yardım kampanyası adı altında sorunlara çözüm bulabileceğini düşünüyorum” dedi.

PERFORMANS VE BÜTÇE KİTAPÇIĞI ULAŞMADI

Stratejik plan kitapçıklarının ellerine geç ulaştığını belirten CHP’li meclis üyesi Doğanşah Aydın, “Eylül ayında gelmesi gereken stratejik plan Ekim ayında geldi. Bunun usulen yanlış olduğunu düşünüyoruz. Önümüzde ne performans program ve ne de bütçe kitapçığı ulaştırıldı. Plan bütçe komisyon üyeleri arkadaşlarımız işi gücü bırakarak buna bakacak. Bizim elimizde bunlar olmadan biz nasıl bütçe yapacağız. Bürokrat arkadaşlara rica ediyorum yarın itibari ile bütçe kitapçığı ve performans programını dağıtsınlar” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.