EÜ Çeşme Turizm Fakültesi'ne rekor bağış

Ege Üniversitesi senato toplantısında Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, 2,5 milyon dolarlık rekor bağışlarla inşa edilen kampüs projelerini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 13:14
Kaynak: BÜLTEN
EÜ Çeşme Turizm Fakültesi'ne rekor bağış

Ege Üniversitesi, olağan senato toplantısında Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e önemli bir ödül verdi.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında Ege Üniversitesi Yeni Senato Salonu’nda gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Budak, toplantının açılışında Ege Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversiteleri” sıralamasında geçen yıla göre 2 basamak yükselerek 13’üncü sırada yer aldığını ve bu başarıyı daha da yukarılara taşımak için çalışmaların süreceğini belirtti.

Dekan Gültekin’e ödül

Toplantıda Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, fakültedeki son gelişmeleri ve 2,5 milyon dolarlık bağışlarla gerçekleştirilen projeleri anlattı. Gültekin, Eğitim ve Uygulama Mutfağı, Gastronomi Akademisi ve 108 kişilik öğrenci yurdunun yapım süreci hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Budak, Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Öğrenci Yurdu’nun tamamlanmasına öncülük eden ve 2019-2024 yılları arasında Ege Üniversitesine en fazla bağış kazandıran Dekan Prof. Dr. Gültekin’e başarı plaketi takdim etti.

Türkiye’nin en donanımlı gastronomi akademilerinden biri

Prof. Dr. Gültekin, sunumunda, Çeşme Turizm Fakültesi’nin modernleşme süreci ve bağışlarla elde edilen gelişmelerin detaylarını aktardı. Çeşme Turizm Fakültesi’nin hem akademik hem de fiziksel olarak büyük bir kazanç sağladığını belirten Gültekin, bağış sürecinin fakültenin görünürlüğünü artırdığını ve ilgi merkezi haline getirdiğini vurguladı.

Gültekin, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğini “Toplumsal Vicdan Liderliği” olarak tanımlayarak, Budak’ın motivasyonunun fakültenin başarısında büyük rol oynadığını ifade etti. Ayrıca, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün kurulmasının bağışların öncüsü olduğunu ve “Feyza’nın Mutfağı” projesi aracılığıyla elde edilen 750 bin dolarlık bağışla Türkiye’nin en donanımlı gastronomi akademilerinden birinin kurulduğunu belirtti. Öğrenci konaklama sorununa çözüm olarak 1,5 milyon dolarlık projenin tamamlandığını ve gelecekte iki yeni yurt planlandığını ekledi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.