İzmir’in göz bebeği Kordon cazibesini yitiriyor

Kordon’daki koku ve güvenlik sorunlarının, bölgenin cazibesini giderek azalttığını belirten Şanlı, “İzmir’in turizmi baltalanıyor. Kordon gün gün eriyor” açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 08:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’in göz bebeği Kordon cazibesini yitiriyor

KEMAL ÖZKURT – ÖZEL HABER- İzmir’in simge bölgelerinden olan Kordon’u her gün yerli ve yabancı binlerce insan ziyaret ediyor. En popüler destinasyonlarından biri olan Kordon, denizin ve açık havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşların uğrak noktası oluyor. Son zamanlarda körfezde baş gösteren balık ölümleri ve koku sorunu vatandaşların Kordon’a uğramamasına neden olurken bu durumdan ise en çok esnaf mağdur oldu. Siyasiler körfez sorununu rant haline getirip çözüm aramazken mağdur olan esnafın sesine ise kulak veren yok. Kordon’da yaşanan sorunların bunlarla sınırlı kalmadığını, bakımsızlık ve güvenlik sorunları sebebiyle işlerinin her gün daha da geriye gittiğini belirten Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “İzmir’in turizmini baltalıyoruz. Kordon gün gün eriyor. Sadece yabancı turist değil yerli insanımız da artık gelmemeye başladı. Biz suçlu aramıyoruz. Bir an önce çözülsün istiyoruz” diye konuştu.

İZMİR SAHİPSİZ KALDI

İzmir Körfezi’nde yaşanan koku sorunu sebebiyle Kordon esnafının işlerinin düştüğünü ifade eden Şanlı, “Koku sorununa halen çözüm bulunmuş değil. Esnafımız bu durumdan gerçekten mağdur. Dükkâna gelene müşterilerimiz burunlarını tutarak oturuyor. Kimisi de çok fazla oturamadan kalkıp gidiyor. Sadece Kordon değil, Göztepe’de, Karşıyaka’da, Bayraklı’da da aynı sorunlar var. Bu sorun sadece bize değil tüm İzmir’in turizmine etki ediyor. Kruvaziyer gemilerinden inen turistler gemiden inerken burunlarını tutuyor. Ölü balıkları gören turistler fotoğraflarını çekiyor. İzmir’in turizmini baltalıyoruz. Yazık değil mi? Ortada bir sorun var ve bunun çözülmesi gerekiyor. Çünkü çevre hepimizin çevresi. Yaşananlar İzmir’in Kordon’un reklamını olumsuz yönde etkiliyor. Biz suçlu aramıyoruz. Bir an önce çözülsün istiyoruz. O yüzden ne yapılabilir diye ortak akılla hareket etmeliyiz. Bu şehir çok sahipsiz kaldı. Kordon gün gün eriyor. Sadece yabancı turist değil yerli insanımız da artık Kordon’a gelmemeye başladı” diye belirtti.

GEREKİRSE ÖZÜR DİLERİM

Körfezde yaşanan koku sorunun rant malzemesi haline getirilmesinin İzmir’e zarar verdiğini dile getiren Şanlı, “Bu durumun siyasi malzeme yapılması kimsenin çıkarına olmaz. Ama maalesef Türkiye’de her şey siyaset bulaştığı gibi bu iş de bulaştı. Aslında bu şehirden kim sorumluysa bu denizlerin kirlenmesinden de onlar sorumludur. Bahaneler bulmamak lazım. Önceki belediye başkanı ‘Körfezde yüzeceğim’ dedi aradan 5 yıl geçti bir hareket yok. Bunun nedenlerini araştırmak gerekiyor. Böyle şeyler her yerde yaşanabilir, doğaldır. Bunu siyasi malzeme yapıp demeç verene kadar nasıl çözeceğiz diye demeç verseler daha sağlıklı olur. Ortaya bir sorun çıktığı zaman eşelemek yerine önümüze bakmamız gerekiyor. Şu anda belediye başkanı hepimizin belediye başkanıdır. Onun yapacağı çözüme hepimiz saygı göstereceğiz. Yeter ki bulacağı çözümler hakkında açıklamalar yapsın, çalışmalar başlatsın” dedi. Kordon’da koku sorunu haricinde neredeyse her akşam çıkan olaylar sebebiyle güvenlik sorunu yaşandığını ve bunun da esnafı mağdur ettiğini vurgulayan Şanlı, “Çimlerin üzerinde bir anda kavga çıkıyor. Canını kurtarmak isteyen kişi esnafın dükkanına sığınıyor. Kavga mekana taşınınca masa sandalyeler havada uçuşuyor. Böyle olunca insanlar gelmeye korkuyor. Ben kendi ailemle Kordon’a oturamıyorum, çimlerin olduğu bölümde yürüyemiyorum. Bunu yaşam tarzı veya kültürümüz diyerek insanlara dayatmanın bir anlamı yok. Çünkü böyle bir özgürlük dünyanın hiçbir ülkesinde yok. İzmir’in siyasilerinden, medyasından bir heyet oluşturalım, gidelim Paris’in Şanzelize Meydanı’n veya Atina Plaka Meydanı’na. Turizmin olduğu bölgeler bu şekilde kullanılıyorsa ben İzmirlilerden özür dileyeceğim” diye belirtti. Kordon’da yaşanan sorunları dile getirdiği zaman hemen siyasi tartışmaların içine çekildiğini söyleyen Şanlı, “Kordon’da belediye tarafından yapılan güzel bir park var, ancak her yanı cam şişelerle dolu. Çocukların oyun alanları bile artık işgal altında. İzmir’de yeşil alan denince insanların aklına sadece alkol geliyor. Sadece Kordon değil, Gaziemir, Buca ve Karabağlar’da da çocukların oynaması gereken yerler alkol alınan alanlara dönüşmüş durumda. Bu durumu dile getirdiğimde ise farklı yorumlanıp hedef tahtasına konuluyorum, hemen partici oluyorum. Öyle bir şey yok. Amacım alkolü yasaklamak değil, yaşanabilir alanlar yaratmak. Burası bir turizm bölgesi ve çok daha güzel bir hale getirilmeli. Kordon, fotoğraf çektirilen, keyifle vakit geçirilen bir yer olmalı. Umarım kötü bir olay yaşanmadan önce bu soruna çözüm bulunur” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.