Körfez'deki ölü balıkların sorumlularına milyonluk ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesine 1 milyon 858 bin lira para cezası uyguladı

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 10:34
Kaynak: AA
Körfez'deki ölü balıkların sorumlularına milyonluk ceza

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1 milyon 858 bin Türk lirası para cezası uygulandı. Cumhuriyet Başsavcılığı ise sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖLÜ BALIK SORUNU DEVAM EDİYOR

İzmir Körfezi'nde dün yine deniz suyu renginin yeşil ve kahverengiye döndüğü ve Karşıyaka’da çok sayıda ölü balığın deniz yüzeyine çıktığının görüldü.

NEDENİ BELİRLENDİ

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri ile ilgili Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Körfez'e dökülen derelerden ve atık su arıtma tesislerinin çıkışlarından numuneler alındı ve yapılan analizler sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğüne bağlı Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ile Güneybatı Atıksu Arıtma Tesislerinin, "çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde" kirli suları İzmir Körfezi'ne deşarj ettiklerinin belirlendi.

İDARİ CEZA UYGULANDI

Bakanlık konu ile ilgili, "İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğüne 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 858 bin 610 Türk lirası idari ceza uygulandı. Ayrıca sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.