Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’nun üçüncüsü düzenlendi

Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'nda üniversiteler arası iş birlikleri ve gelecek vizyonu ele alındı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 09:52
Kaynak: BÜLTEN
Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’nun üçüncüsü düzenlendi

Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’nun üçüncüsü, Özbekistan Yükseköğretim, Bilim ve Yenilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Foruma YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Özbekistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Odil Abdurrahmanov ve her iki ülkenin akademisyenleri katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, forumda yaptığı "Eğitim, Bilim ve Üretimin Entegrasyonu" başlıklı sunumda, bu üç alanın birbirini nasıl desteklediğini anlattı. Bilgi ve teknolojinin üretim süreçlerine entegrasyonunun, inovasyon ve yenilikçiliği artırdığını vurgulayan Budak, bu entegrasyonun ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağladığını ifade etti.

Ege Üniversitesi lider

Prof. Dr. Budak, Türkiye’nin ilk "Kurumsal Tam Akreditasyon" belgesini alan ve "Öğrenci Kariyer Gelişimini En Etkin Destekleyen Üniversite" ödülünü kazanan Ege Üniversitesi’nin yükseköğretimdeki lider rolüne dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye ve Özbekistan arasındaki artan iş birliklerinin üniversiteler arası bilimsel ilişkileri geliştirdiğini söyledi. 2022'de düzenlenen Türk-Özbek Yükseköğretim Forumu’nda, Özbekistan’dan 33, Türkiye’den 56 üniversite katılmış ve 60’ın üzerinde ikili iş birliği anlaşması imzalanmıştı. Bugün bu rakam 150’yi buldu.

Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin Semerkant’ta düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Forumu’na katıldığını ve sağlık eğitiminde önemli anlaşmalar yapıldığını belirtti. Özbekistan’la sağlık alanında 13 kurumla iş birliği anlaşmaları imzalandığını vurguladı.

Prof. Dr. Budak, Türk dünyasındaki üniversitelerle iş birliklerinin derinleştiğini ifade etti. Ege Üniversitesi, Özbekistan’dan gelen akademisyenlere eğitim sunarken, çift diploma programları gibi projelerle de Türk yükseköğretim sistemine yenilikler getirdi.

Rektör Budak, forumun düzenlenmesinde katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerini sundu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.