Cangül Soydemir İzmir’de psikoloji meraklılarıyla buluşacak

Yazar Cangül Soydemir, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle birlikte 30 Eylül Pazartesi günü 14.30-15.30 saatleri arasında İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda "Yazarlık ve Yaratıcılığın Önünü Kapatan Psikolojik Faktörler" adlı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 13:24
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Cangül Soydemir İzmir’de psikoloji meraklılarıyla buluşacak

Yazar Cangül Soydemir, İzmir'de sanatseverler ve psikoloji meraklılarıyla buluşacak. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 30 Eylül Pazartesi günü 14.30-15.30 saatleri arasında İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda düzenlenecek etkinlik kapsamında "Yazarlık ve Yaratıcılığın Önünü Kapatan Psikolojik Faktörler" konuşulacak. 

CANGÜL SOYDEMİR KİMDİR?

Yazar Cangül Soydemir, İstanbul Üniversitesinde Ekonomi eğitimlerinin ardından üst düzey yönetici olarak yabancı şirketlerde çalıştı. Ardından hayalindeki psikoloji alanına yönelen Soydemir, kendini bilme ve tanıma konusundaki kişisel çalışmalara ağırlık verdi. Soydemir, kendisine sürekli sormakta olduğu yaşama, evrene, insana dair derin sorulara yanıt arayan kişilere rehberlik yapmak amacıyla Benden Bana Bir Adım Platformunu kurdu.

Soydemir bu alanda özgün ve güvenli, içerikler üretilmek adına; uluslararası grup psikoterapileri alanında tanınmış Profesör Dr Maurizio Gasseau’nun yönetiminde psikodrama eğitimi aldı. Profesör Gasseau aynı zamanda Benden Bana Bir Adım tarafından organize edilen Psikodrama workshoplarını birçok kez yönetti. Tüm bunların yanında Oxford Üniversitesi’nde Psikoloji’ye Giriş programına katılan Soydemir, eğitimini başarıyla tamamlayarak hayallerine giden yola bir basamak daha çıktı. Bu kapsamda hocası ve uluslararası boyutta tanınmış psikoterapist ve astrolog Mark Jones’in sayesinde çok uzun süredir ilgilenmekte olduğu astrolojiye yönelik farklı bir bakış açısı kazandı. Mark Jones’un kurucusu olduğu Pluto School’da astroloji eğitimi aldı. Amerika ve Avrupa'da merkezleri ve enstitüleri bulan Psikosentez Psikoloji Ekolünün eğitimini San Francisco’da bulunan merkezinde alan Soydemir, bu eğitimin ardından Cangül Soydemir Psikosentez Metodu'nu oluşturdu.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.