MasterChef Osso Buco tarifi: Osso Buco nasıl yapılır?

MasterChef’te şefler, Kırmızı Takım’ın sunduğu muazzam "Osso Buco" tarifine hayran kaldı. Dana incik, taze sebzeler ve aromatik baharatlarla hazırlanan bu geleneksel İtalyan yemeği, şeflerin övgüsünü kazandı. Kırmızı Takım’ın titizlikle hazırladığı ve kırmızı şarapla zenginleştirdiği bu nefis yemek, yarışmanın önemli anlarından birini yaşattı. Peki, Osso Buco nasıl yapılır? İşte MasterChef Osso Buco tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 00:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
MasterChef Osso Buco tarifi: Osso Buco nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’nin son bölümünde, ünlü şefler yarışmacılardan İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan osso buco'yu mükemmel bir şekilde hazırlamalarını istedi. Şefler, bu geleneksel yemeğin etli, sebzeli ve aromatik zenginliğini öne çıkaran tarifleriyle büyük beğeni topladı.Peki, Osso Buco nasıl yapılır? İşte MasterChef Osso Buco tarifi..

OSSO BUCO TARİFİ

Malzemeler:

4 adet dana incik (ossa buco)

1 adet soğan

1 adet havuç

1 adet kereviz sapı

1 su bardağı domates konservesi

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 su bardağı kırmızı şarap (veya su-üzüm sirkesi karışımı)

1 dal biberiye

1 adet defne yaprağı

3 yemek kaşığı un

2-3 su bardağı su

OSSO BUCO NASIL YAPILIR?

Dana inciklere bolca tuz ve karabiber serpin. Bir tabağa un koyun, üzerine biraz tuz ekleyin ve karıştırın. İnce bir un tabakası kalacak şekilde incikleri una bulayın.

Bir döküm tencere veya yayvan bir tencereyi ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Yüksek ateşte, incikleri her iki tarafını da mühürleyin. Mühürlenmiş incikleri peçeteli bir tabağa alın.

Aynı tencerede, gerekiyorsa fazla yağı peçeteyle silin ve zeytinyağı ekleyin. Doğranmış soğan, havuç ve kereviz sapını sırasıyla soteleyin. Sebzeler yumuşayınca, domates salçasını ekleyip kavurun.

Şarap veya su-üzüm sirkesi karışımını ekleyin ve yüksek ateşte karışımın fazla sıvısını çekmesini sağlayın. Ardından domates konservesini ekleyin ve 10 dakika kapalı olarak kısık ateşte pişirin.

Defne yaprağı ve isteğe bağlı olarak doğranmış sarımsağı ekleyin. Mühürlenmiş incikleri tencereye yerleştirin ve üzerini hafifçe geçecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp, en kısık ateşte 1 saat pişirin.

Kekik ve biberiyeyi ekleyin ve aynı şekilde 1 saat daha pişirin.

İncikleri tencereden çıkarın. Tenceredeki sosu el blenderi ile pürüzsüz bir hale getirin. İncikleri tekrar tencereye alın ve sosun içinde 30 dakika daha en kısık ateşte pişirin.

Osso Buco'yu sıcak olarak servis edin, yanında risotto veya polenta ile sunabilirsiniz.

OSSO BUCO YANINA NE GİDER?

Dana incik haşlama için ideal bir et parçası gibi görünse de, doğru şekilde pişirildiğinde son derece lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Osso Buco, kolayca hazırlanan ve nefis bir İtalyan yemeğidir. Genellikle gremolata ile servis edilir ve geleneksel olarak yanında Risotto Milanese sunulur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.