Masterchef Türkiye La Melanzane E La Ricotta nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Masterchef Türkiye yarışmasında eleme gecesi yapılan Danilo Şef’e ait La Melanzane E La Ricotta tarifi izleyiciler tarafından merak edildi. Bizler de detaylarını araştırdık. Peki La Melanzane E La Ricotta nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 23:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Masterchef Türkiye La Melanzane E La Ricotta nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Masterchef Türkiye’de yapılan La Melanzane E La Ricotta tarifi merak konusu oldu ve her yerde araştırılıyor. Sizler için bu tarifin detaylarını derledik. Peki La Melanzane E La Ricotta nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…

La Melanzane E La Ricotta tarifi için malzemeler:

Baklava hamuru için:

Un

Sıvı yağ

Su

Yoğurt

Sirke

Tuz

Buğday nişastası

Sade yağ

Patlıcan için:

Patlıcan

Az tuzlu soya sos

Zeytinyağı

Harç için:

Ricotta peyniri

Limon

Antep fıstığı

Üzeri için:

Mikrofiliz

Patlıcan kabuğu

Tuz

La Melanzane E La Ricotta nasıl yapılır?

La Melanzane E La Ricotta için baklava hamuru ince açılarak yaklaşık 60 cm şerit halinde kesilir. Sadeyağ eritilerek bir kaba alınır. Yufkalar sadeyağa bulanarak bir kalıba sarılır. 160 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra pürüzsüz olması için dışındaki 2-3 katmanı alınır ve rulodan çıkartılır.

Daha sonra harç için ricotta ve limon zest karıştırılarak hamurun içine doldurulur ve kenarları antep fıstığına batırılır.

Ardından patlıcan soyulur ve derin yağda pişirilir. Fakat tam pişirilmez sadece 7-10 dakika arası pişirilir. Sonra kalıp yardımı ile kesilir. Birebir ölçüde zeytinyağı ve soya sos karıştırılır. Patlıcanlar içine batırılıp 160 derecelik fırında konfi yapılır. Daha sonra üzerine soya sos dökülerek tabağa alınır.

Üzeri için ise patlıcanlar yıkanarak kabukları soyulur. Fırın tepsisine dizilerek kuruyana kadar fırınlanır. İlk olarak fırının açılıp hemen atılması gerekir. Yüksek derecede diğer ürünlerle beraber fırının altında pişirilebilir. Piştikten sonra tuz ile karıştırılarak toz haline getirilir ve sonrasında mikrofiliz yapraklarından bir salata yapılır. Tarifiniz hazır, afiyet olsun.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.