TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir'de gezilecek en güzel köyler

Balıkesir, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehir olup çevresinde gezilecek birçok güzel köy bulunur. Sizler için bu köyler içerisinden en güzellerini derledik. İşte temiz havaya doyacağınız en güzel Balıkesir köyleri…

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Balıkesir'de gezilecek en güzel köyler

Balıkesir, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Ancak Balıkesir sadece şehir merkezi ile sınırlı olmayıp, çevresinde bulunan çeşitli köyler, doğa severler ve tarih tutkunları için büyüleyici keşifler sunar. Her biri kendine özgü güzelliklere sahip olan bu köyler, doğa, tarih ve yerel kültürü bir araya getirerek ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sunarken, Türkiye'nin batısında benzersiz bir keşif olanağı sağlıyor. Balıkesir’in benzersiz atmosferi ve cazibesiyle ziyaretçilerini büyüleyen köyleri içerisinden en güzellerini sizler için listeledik. İşte Balıkesir’de gezielcek en güzel köyler…

zeytinli köyü

Zeytinli Köyü

Zeytinli Köyü, zeytin ağaçları ve yeşil tepelerle kaplı olan temiz hava ve bol oksijene doyacağınız köyler arasında yer alır. Ziyaretçilerine geleneksel Türk köy yaşamının örneklerini sunan Zeytinli Köyü’nde el yapımı ürünler ve organik tarım ürünlerini bulabilirsiniz. Muhteşem Edremit manzarasının yanı sıra, kamp yapmaya elverişli çok sayıda yer ile birlikte, Şeytan Deresi, Zeytinli Plajı, Zeytinli Kamp Alanları ve Mesire Alanları gibi pek çok doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor.  

adatepe köyü

Adatepe Köyü

Kazdağları’nın eteklerinde konumlanmış olan bu köyü tasvir etmek için “kurtarılmış” kelimesini kullanmak hiç abartı olmayacaktır. 1980’li yıllarda kaderine terk edilmiş halde bulunan bu köy, bir grup yazar çizer kişinin bir araya gelmesiyle tekrar hayata döndürüldü. Osmanlı döneminde oldukça zengin bir halde olan ancak zamanla izbeleşen bu köy, bir grup aydın insanın el ele vermesiyle günümüzde tekrardan uğrak bir lokasyon haline geldi. Devlet desteği olmadan, kendi imkanlarıyla bu köyde bulunan evlerin sırayla satın alınıp onarılması sonucu yenilenen Adatepe Köyü, taş evleri ve doğal güzellikleri ile ün kazandı. Zeytinlikler ve zeytinyağı üretiminin de yaygın olduğu Adatepe, aynı zamanda muhteşem manzarası ile görülmeye değer bir konum haline geldi.

mehmetalan köyü

Mehmetalan Köyü

Yine Kazdağları üzerinde konumlanmış köylerden biri olan Mehmetalan Köyü, kamp yapmayı seven doğa tutkunlarının çok seveceği yerler arasında bulunuyor. Kazdağları Milli Park’ına yakın konumu sayesinde, milli park turuna katılacak birçok ziyaretçinin yolunun üstünde olması sebebiyle tercih edilen bir konaklama alanı olarak rağbet görüyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ayvalık'a Ulaşım Rehberi: Ayvalık nerede? Ayvalık nereye bağlı?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.