Çeşme'de doğal güzellikleriyle öne çıkan ücretsiz halk plajları

Son zamanlarda yüksek fiyatlı plaj ücretlerinden sıkılanlar için Çeşme’de ücretsiz gidilebilecek pek çok plaj bulunuyor. Peki bu plajlar nerede? Çeşme’de hangi plajlar ücretsiz?

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 14:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
Çeşme'de doğal güzellikleriyle öne çıkan ücretsiz halk plajları

Son zamanlarda İzmir'deki plajların ücretlendirilmesi, yerli ve yabancı turistleri ücretsiz halk plajlarına yönlendiriyor. Özellikle her yıl binlerce turistin ilgi gösterdiği Çeşme’de hem gezme hem de deniz keyfi yapma isteği olanlar için birçok halk plajı bulunuyor. Son zamanlarda Çeşme ve Alaçatı gibi yerlerde artan fiyatlar sebebiyle, aileler ve daha sakin ortamları tercih edenler özellikle Çeşme halk plajlarını daha fazla ziyaret ediyor. Bu durum, bölgenin doğal güzelliklerinden ve ücretsiz plaj imkanlarından faydalanmak isteyenler için önemli bir alternatif sunuyor. İşte İzmir Çeşme’de ücretsiz olan halk plajları…

ÇEŞME’NİN GÖZDESİ: ILICA PLAJI

Geçtiğimiz sene, Çeşme Belediyesi, Ilıca Plajı'nda ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti başlattı. 2019 sezonu itibariyle belediye, Ilıca Plajı'nı ihale ile devralarak 'havlunu al gel' hizmetini geri getirdi. Çeşme merkeze sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca Plajı, Çeşme'nin en popüler ve en çok tercih edilen plajlarından biri. Plajda, otellere ait özel alanlar bulunsa da havlunuzu serip denizin keyfini çıkarabileceğiniz geniş bir halk plajı. Halka açık ve ücretsiz olan Ilıca Plajı, özellikle hafta sonları ve ağustos ayı boyunca oldukça kalabalık oluyor.

DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE: ALTINKUM PLAJI

Altınkum Plajı, doğal güzellikleri ve temiz suyuyla hem yerli hem de yabancı turistlerin gözde plajlarından biri. Plajda hem ücretsiz hem de ücretli kullanım alanları bulunuyor. Bazı bölgelerde vatandaşlar ücretsiz olarak denize girebilirken, diğer alanlarda özel işletmeler tarafından yönetilen ücretli plajlar da mevcut. Bu çeşitlilik sayesinde ziyaretçiler kendi tercihlerine göre plajın farklı imkanlarından yararlanabilirler. Altınkum Plajı, ziyaretçilere geniş seçenekleriyle keyifli bir deneyim sunuyor.

KİTESURF’UN ADRESİ: PIRLANTA PLAJI

Çiftlikköy’de yer alan Pırlanta Koyu, ziyaretçileri tarafından her yıl yoğun ilgi görüyor. Ancak rüzgârlı olması nedeniyle dalgalı olan plaj, daha Kitesurf yapmayı sevenler tarafından tercih ediliyor. Alanda uygun fiyata şezlong hizmeti veren işletmeler bulunuyor ancak isteyen kendi şemsiye ve şezlongunu da götürebiliyor. Ayrıca plajda ağaçlık alanların bulunması büyük rahatlık sağlıyor. Erken saatlerde giderek ağaçlık alanlarda denizin tadını çıkarabilirsiniz.

GÜN BATIMI MANZARASI İÇİN HARİKA OLAN YER: DALYANKÖY PLAJI

Çeşme merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta yer alan Dalyan Plajı, muhteşem doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Çeşme'nin gözde plajlarından biri olan Dalyan, berrak ve serin sularıyla yüzme tutkunları için ideal bir tercih sunuyor. Plajın çevresindeki doğal alanlar koruma altında olup, ziyaretçilere doğayla iç içe keyifli bir deneyim sunuyor. Ayrıca, plaj halka açık ve ücretsiz bu nedenle herkesin rahatlıkla vakit geçirebileceği bir ortam sunuyor. Dalyan Plajı aynı zamanda gün batımı manzaralarıyla da ünlü, bu nedenle romantik anlar yaşamak isteyenler için de ideal bir mekân.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.