7 yıl sonra yine aynı doktorun sayesinde sağlığına kavuştu

2017 yılında sağ böbreğinde gelişen tümör sebebiyle Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna'nın ameliyat ettiği Kırşehir'li Tahir Göktepe (63) geçtiğimiz günlerde aynı böbreğinden yeniden ameliyat oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 01:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 10:03
Kaynak: BÜLTEN
7 yıl sonra yine aynı doktorun sayesinde sağlığına kavuştu

7 yıl önce geçirdiği operasyon ile diyalize bağlı hayattan kurtulan Tahir Göktepe'yi yine Prof. Dr. Burak Turna ameliyat etti. Böylece sağ böbreğinde gelişen tümörden kurtuldu.

1985'te ilk önce sol böbreğinin alındığını ve kalan tek böbreğinden de iki operasyon geçirdiğini aktaran Tahir Kaman, uzmanlığına ve deneyimine güvendiği Prof. Dr. Turna'ya teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Bundan 7 yıl önce Tahir Göktepe'nin sağ böbreğinde belirlenen tümöre yine kendisinin müdahale ettiğini dile getiren Turna, yıllar sonra aynı hastayı yeniden sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğuna vurgu yaptı.

Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, yapılan tetkikler sonucunda yapılan operasyon ile beraber tümörü temizleyerek böbreği kurtardıklarını ifade etti.

Tümörü temizledik ve böbreği de kurtardık

Riskli bir operasyonu daha başarıyla tamamladıklarını belilrten Prof. Dr. Burak Turna, “Bu tarz bir operasyonda hastanın böbreğinin alınması ve diyalize bağlı yaşamını sürdürmesi söz konusuydu. Böylesi zorlu operasyonlar deneyim gerektirir.  Açık olarak gerçekleştirdiğimiz bu operasyon sonunda tümörü temizledik ve böbreği de kurtardık. Kendisi ameliyattan 3- 4 gün sonra taburcu oldu. 7 yıl sonra aynı hastayı tekrardan sağlığına kavuşturduk. Tahir beyin şu anda böbrek fonksiyonu ve genel sağlığı normal. Diyalize ihtiyacı olmadan yaşamını sürdürecek” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.