Ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisinde radyofrekans yöntemi

Algoloji Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Cevdet Düger, ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisinde radyofrekans yönteminin uygulanışı hakkında bilgiler aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2024 03:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2024 11:40
Kaynak: İHA
Ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisinde radyofrekans yöntemi

Algoloji Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Cevdet Düger, bel fıtığının cerrahi müdahale olmaksızın tedavisinde en çok tercih edilen yöntemlerden birinin radyofrekans tedavisi olduğunu belirtti. Bu yöntem, hastalara hızlı iyileşme ve yüksek konfor sağlıyor. Prof. Dr. Düger, ağrı şikayetiyle doktora başvuran hastaların çoğunlukla bel, boyun, baş, sırt, eklem ağrıları, diz kireçlenmesi ve ileri evre kanser ağrıları gibi sorunlardan muzdarip olduğunu ifade ederken, “Bu şiddetli ağrılarını gidermek için gelen hastalara kullandığımız radyofrekans yöntemi bu rahatsızlıkların tedavisindeki en uygun yöntemlerden birisi. Bu nokta atış yöntem yaklaşık 45 dakika süren ve ameliyathanede uyguladığımız bir işlem. Ardından hastayı 1 saatte gözleyip ardından taburcu ettiğimiz bir yöntem, hastanın konforunu arttıran işlem sonrasında hastayı rahatlatan bir yöntem. Hasta çok şiddetli ağrılarla kıvranırken bize gelip daha sonra rahatlayarak buradan çıkmakta” dedi.

İLAÇ TEDAVİSİ VE GİRİŞİMSEL TEDAVİ

Gerçekleştirdiği tedavinin ağrılar için yüksek başarı oranı olduğunu ifade eden Dr. Düger, “Bel fıtıklarında fıtığın kendisinde tedavi ediyoruz, bel ağrılarına sebep olan etkenleri ortadan kaldırıyoruz veya boyun ağrılarına sebep olan etkenleri ortadan kaldırıyoruz bu şekilde ağrılı hastaları tedavi ediyoruz. Tedavi yöntemlerimizi ilaç tedavisi ve girişimsel tedavi olarak ikiye ayırabiliriz. Bu süreçte ilaç tedavisini daha çok girişimsel tedavilerin yanına yardımcı tedavi olarak kullanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

KANSER HASTALARININ AĞRILARINI HAFİFLETİYOR

Kanser hastalarının yaşadığı ağrıları azaltma noktasında bu tedavi yönteminin önemli bir rolü olduğunu söyleyen Düger, “Öncelikle kanser hastalarımızda medikal tedavi yani ilaç tedavisi uygulamaktayız. İlaç tedavisi olarak da basamak tedavisini uyguluyoruz onlarda düşük ağrı kesicilerden ilerleyen dönemlerde daha kuvvetli ağrı kesicilere kadar gidiyoruz yani morfin tarzı ağrı kesicilere kadar kullandığımı oluyor. Bunlarda yine girişimsel yöntemleri de kombine etmekteyiz. Bu girişimsel yöntemler örneğin epidural anestezi dediğimiz yöntemi kullanıyoruz kanser hastalarında epidural anesteziyle aylarca hastalarımızın uygulayarak ağrılarını rahatlatabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.