Cilt bakımında 21 gün kuralı

Cilt bakım uzmanları, düzenli cilt bakımının cildin sağlığını koruduğunu vurguladı. Her 21 günde bir yapılan bakım, cildin canlanmasını sağlıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 15:03
Kaynak: İHA
Cilt bakımında 21 gün kuralı

Kocaeli’de güzellik uzmanı Aysun Sarak, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için düzenli cilt bakımının kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Sarak, cildin yenilenme sürecinde olduğunu ve bu süreçte ölü derilerin cildin mat ve cansız görünmesine yol açabileceğini belirtti. 21 günde bir yapılan cilt bakımının bu ölü derilerden arınmayı sağlayarak cildin doğal ışıltısını geri kazandırdığını ifade etti.

Düzenli bakımın faydaları

Cilt bakımının 21 günlük periyotlarla yapılmasının, cildin kendini yenileme döngüsüne uyum sağladığını belirten Sarak, cilt tipine uygun profesyonel bakım uygulamalarının önemine dikkat çekti. Sarak, düzenli cilt bakımının sadece estetik açıdan değil, cilt sağlığı açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Gözeneklerin temiz kalmasına, cilt dokusunun pürüzsüzleşmesine ve erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesine yardımcı olduğunu vurgulayan Sarak, cildin nem dengesinin korunmasının da düzenli bakımla mümkün olduğunu ekledi.

Modern yaşamın yoğun temposunda kişilerin kendilerine zaman ayırmasının zorlaştığını ifade eden Sarak, 21 günde bir cilt bakımı yaptırmanın hem cilt sağlığı için hem de kendine değer vermenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.