Cilt lekelerinden kurtulmanın yolları

Yazın zararlı güneş ışınlarının sebep olduğu cilt lekeleriyle mücadele etmek için şimdi harekete geçmenin önemine vurgu yapan Uzman Dermatolog Dr. Süer, “Güneşin UV ışınları, ciltte kalıcı lekeler bırakabilir. Özellikle bu dönem, daha az güneş ışığına maruz kalınan zamanlar olduğu için leke tedavileri için en uygun zamandır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 14:18
Kaynak: BÜLTEN
Cilt lekelerinden kurtulmanın yolları

Uzman Dermatolog Dr. Süer, sonbaharın leke tedavisi için ideal bir dönem olduğunu ifade ederek, “Yazın cildinizin maruz kaldığı UV ışınlarının etkilerini geride bırakmak ve cilt lekelerinden kurtulmak için, şimdi tedaviye başlamak en doğru zaman” dedi. 

Harici Ürünler Kullanmak

Dr. Babür Süer, “Leke karşıtı kremler, serumlar ve losyonlar düzenli kullanımda etkili sonuçlar verebilir. Bu ürünlerin içerdiği C vitamini, hidrokinon, retinol ve kojik asit gibi maddeler, cilt tonunu dengelemeye ve lekeleri hafifletmeye yardımcı olur” dedi. Bu aktif maddelerin cilt üzerindeki olumlu etkileri, bilimsel çalışmalarla da destek kazanıyor.

Daha Derin Lekeler İçin Lazer Tedavisi ve Kimyasal Peeling

Bazı cilt lekeleri, harici ürünlerle tedavi edilemeyecek kadar derindir. Dr. Babür Süer, lazer tedavisi ve kimyasal peeling gibi yöntemlerin daha derin ve kalıcı lekeler için etkili olduğunu ifade etti. "Lekenin derinliğine göre kişiye özel tedavi planlaması yapılmalıdır. Lazer tedavileri, kimyasal peeling ve mezoterapi gibi seçeneklerle derinlemesine cilt yenilemesi sağlıyoruz” dedi.

Yanlış Kullanım Ciddi Yan Etkilere Neden Olabilir

Bazı durumlarda harici tedaviler yetersiz kalıyor. Dr. Süer, bu noktada oral veya enjektabl tedavilerin uygulandığını belirtti. Bu ilaçlar, melanin üretimini düzenleyerek lekelerin görünümünde azalma sağlayabilir. Fakat bu tedaviler, mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır. Dr. Süer, "Yanlış kullanım ciddi yan etkilere neden olabilir" sözleri ile uyardı.

Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Dr. Babür Süer, düzenli güneş koruyucu kullanımının tedavi süecinde yaşamsal öneme sahip olduğunu belirterek, "Leke tedavisi sırasında cildi yeniden UV ışınlarına maruz bırakmak, yeni leke oluşumuna yol açabilir. Bu nedenle, düzenli olarak güneş koruyucu kullanmak zorunludur. Aynı zamanda sağlıklı beslenme, sigaradan uzak durma ve yeterli uyku da tedavi sürecinin başarısında büyük rol oynar. '' ifadelerini kullandı.

Kişiye Özel Tedavi 

Her bireyin cilt tipi ve leke sebepleri farklılık gösterir. Bu sebeple Dr. Süer, kişiye özel tedavi planlamasının önemine dikkat çekerek "Her hasta için farklı bir tedavi yöntemi belirlemek gerekir. Cilt yapısına ve leke türüne uygun bir tedaviyle daha hızlı ve kalıcı sonuçlar elde edilebilir. Bu yüzden mutlaka bir dermatoloğa danışarak tedaviye başlamak en doğru adım olacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.