Fonksiyonel burun estetiği nedir? Uzmanında açıklamalar

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu, burun estetiği ameliyatlarının sadece estetik kaygılarla yapılmadığını belirterek, fonksiyonel burun estetiği ile nefes ve koku alma yeteneklerinin iyileştirilmesinin de sağlandığını ifade etti. Prof. Dr. Kasapoğlu, burun estetiği ameliyatlarının hem dış görünüm hem de burun fonksiyonlarının düzeltilmesi veya korunması açısından önemli olduğunu vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 04:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 04:00
Kaynak: İHA
Fonksiyonel burun estetiği nedir? Uzmanında açıklamalar

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu, fonksiyonel burun estetiğinin sadece burun şeklinin düzeltilmesi değil, aynı zamanda burun fonksiyonlarının iyileştirilmesi olduğunu belirtti. Estetik operasyonların yıllardır önemli olduğunu ve günümüzde daha fazla insanın estetik kaygılar taşıdığını ifade eden Kasapoğlu, burun estetiği ameliyatlarının Türk halkı tarafından genellikle burun küçültme ameliyatı olarak bilindiğini, ancak bu ameliyatların yüz ifadesinde pozitif değişiklikler sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Kasapoğlu, burnunda şekil bozukluğu olduğunu düşünen kişilerin burun estetiği ameliyatı ile bu sorunu düzeltebileceğini belirtti. Burun estetik ameliyatlarının yüz gelişimi tamamlandıktan sonra yapılabileceğini söyleyen Kasapoğlu, bu yaş sınırının kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 olduğunu ifade etti. Ancak, ciddi fonksiyonel sıkıntıları olan kişilerde, burun tıkanıklığının yüz gelişimine olumsuz etkilerini önlemek amacıyla daha erken yaşlarda da ameliyat yapılabileceğini vurguladı.

Kasapoğlu, burnundaki şekil bozukluğunun yüz ifadesinde oluşturduğu negatif etkilerin ameliyat sonrası kaybolacağını ve çevrenin bu olumlu değişikliği fark edeceğini belirtti. Bu olumlu tepkilerin kişinin özgüvenini artırmada son derece yardımcı olacağını ifade etti.

Prof. Dr. Kasapoğlu, yüz güzelliğinin bütünü oluşturan organların oransal uyumuna bağlı olduğunu belirterek, bir başkasında beğenilen burun şeklinin herkes için uygun olmayabileceğini söyledi. Yüz bölgesinde estetik ameliyat planlarken yüzün şekli, oranları ve cilt kalitesinin analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Kasapoğlu, estetik kaygılar dışında burun tıkanıklığı nedeniyle nefes alma sorunu yaşayan kişilerin uyku ve günlük yaşam kalitelerinin bu ameliyatlar sonrasında iyileşeceğini belirtti. Sağlıklı ve rahat nefes aldıran, yüzle uyumlu bir burunun özgüveni artıracağını ve kişinin kendisini daha mutlu ve iyi hissedeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.