Kahramanmaraş'ta uzmanlar bağımlılıkla mücadeleye odaklandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve KAMED iş birliği ile NFK Kültür Merkezi’nde madde bağımlılığıyla mücadele semineri gerçekleşti. Gençler ve aileler tarafından yoğun ilgi duyulan seminerde, madde bağımlılığı ve bu bağımlılığın toplum üzerindeki olumsuz etkileri uzman isimlerce farklı yönlerden işlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 14:03
Kaynak: İHA
Kahramanmaraş'ta uzmanlar bağımlılıkla mücadeleye odaklandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı Mücadele Derneği’nin (KAMED) destekleriyle madde bağımlılığıyla mücadele semineri düzenlendi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan seminerde madde bağımlılığının bireysel ve toplumsal zararları detaylı bir şekilde ele alındı. Uzmanlar, bağımlılığın sadece bireyin sağlığı üzerinde değil aynı zamanda ailesi ve toplum üzerinde de ciddi olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekti. Seminerde, özellikle anne-babalar ve öğretmenler için bağımlılıkla mücadelede alınabilecek tedbirler ve yapılabilecek müdahaleler hakkında tavsiyelerde bulunuldu. Uzmanlar, gençlerin sosyal çevresinin ve psikolojik durumlarının yakından takip edilmesi gerektiğini ifade ederek, aile içi iletişimin kuvvetlendirilmesinin ve gençlerin boş zamanlarını sağlıklı aktivitelerle geçirmelerinin bağımlılıkla mücadelede önemli bir adım olduğunu aktardı.

“Gençlerimizi korumak ve onları bilinçlendirmek bizim asli görevimiz”

Programda gerçekleştirdiği konuşmada madde bağımlılığıyla mücadelede toplumsal duyarlılığın önemine vurgu yapan KAMED Başkanı Mehmet Hacıbebekoğlu, “Madde bağımlılığıyla mücadele sadece bireylerin değil, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Bu noktada gerek eğitim kurumları, gerek STK’lar, gerekse de kamu kurumları el ele vermeli ve bu toplumsal soruna ortak akılla çözüm üretmelidir. Madde bağımlılığına karşı gençlerimizi korumak ve onları bilinçlendirmek bizim asli görevimiz. Bu noktada faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Bugün de Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle çok önemli bir seminerde bir aradayız. Değerli hocalarımız madde bağımlılığıyla mücadele noktasında çok önemli bilgiler aktarıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.