Vanlı hasta şifayı İzmir'de buldu

Van’da ikamet eden Güler Örnek Taşdemir, halsizlik, kas ağrısı, böbrek rahatsızlığı gibi şikayetleri sonrasında paratiroid bezinde sorun olduğunu ve bu bezin olması gerektiği gibi boyun bölgesinde değil, iman tahtasının arkasında olduğunu öğrendi. Açık ameliyat olmak istemeyen Taşdemir, bu ameliyatı daha önce Prof. Dr. Özgür Samancılar’ın kapalı yöntemle yaptığını öğrendi ve Van’dan Medicana International İzmir Hastanesi’ne geldi. Taşdemir ameliyat olduktan 2 gün sonra taburcu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 14:17
Kaynak: BÜLTEN
Vanlı hasta şifayı İzmir'de buldu

VAN’DAN İZMİR’E GELEREK NADİR GÖRÜLEN RAHATSIZLIĞINA ÇARE BULDU

Van’da yaşayan 42 yaşındaki memur Güler Örnek Taşdemir, halsizlik, kas ağrısı, böbrek ağrısı gibi şikayetleri için hastaneye gitti ve paratioid hormonlarında dengesizlik olduğu ve ameliyat edilmesi gerektiğini öğrendi. Fakat kendisine, bu hormonu salgılayan paratiroid bezinin, tıpta çok ender rastlanan bir şekilde boyun yerine göğüs kafesinde, kalbe çok yakın bir yerde olduğu ve göğüs kafesi kesilerek açık ameliyatla tedavi edilebileceği aktarıldı. İyileşme süreci zor olduğu ve büyük bir iz kalacağı için açık ameliyatı tercih etmek istemeyen Taşdemir, kapalı yöntemle ameliyat yapacak bir doktor aradı. Van, Batman ve Ankara’da pek çok hastaneye başvuran genç kadın, bir gazete haberinde bu ameliyatı İzmir’de Prof. Dr. Özgür Samancılar’ın yaptığını okudu ve kendisine vakit kaybetmeden ulaştı.

Ameliyat izi çok küçük oluyor

Van’dan İzmir’e gelerek Medicana International İzmir Hastanesi’nde, birkaç saatlik bir ameliyat geçiren Taşdemir, 2 gün sonra taburcu oldu. Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Samancılar, “Hastamızda yaşanan durum tıp literatüründe çok nadir rastlanan bir durum. Kalp, damar, böbrekler ve diğer organlarda kalsiyum birikimine yol açan ve kemik bütünlüğü bozan ‘paratiroid adenom’ adlı hastalık nedeniyle paratiroid bezinin alınması gerekiyordu. ‘İman tahtası’ denilen göğüs kemiği kesilmeden, VATS denilen kapalı yöntemle göğüs bölgesinde açılan iki küçük delikten girilerek ameliyatı tamamladık. Açık ameliyatla 6 haftada günlük yaşama dönülürken, kapalı yöntem ile normal yaşama bir kaç günde dönülebiliyor ve ameliyat izi de çok küçük oluyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.