CHP’li Tacettin Bayır’dan 4. madde açıklaması: Ekonomi konuşulmasın diye suni gündem yaratılıyor

HÜDA PAR’ın anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesine yönelik açıklamalarda bulunan Bayır, “Ekonomi batmış, mutfaktaki yangın büyümüş, insanlar geçinemiyor, çocuklar yatağa aç giriyor. Ekonomi konuşulmasın diye devamlı suni gündem yaratarak bu şekilde unutturmaya çalışılıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 09:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP’li Tacettin Bayır’dan 4. madde açıklaması: Ekonomi konuşulmasın diye suni gündem yaratılıyor

SEMİ TEKTAŞ/ Yerel seçimlerden sonra yeni anayasa tartışmaları Türkiye gündeminden düşmüyor. Son olarak Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, mevcut anayasanın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı, yönetim şekli, başkentini tarif eden ilk 3 maddesinin değiştirilmesinin “Teklif edilemeyeceğini düzenleyen 4. maddenin değiştirilmesini" istemesi, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili açıklamasında, “Anayasanın ilk 4 maddesindeki temel prensiplerle ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir" ifadelerini kullanırken, Yapıcıoğlu’na en sert tepki Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) geldi. HÜDA PAR’ı, “Hizbullah’ın TBMM’deki uzantısı” olarak nitelendiren CHP’ye göre, Yapıcıoğlu’nun 4. maddeyi tartışmaya açmasının altında, Anayasa’nın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin “laik bir devlet” olduğuna vurgu yapan hükmün değiştirilmesi hedefi yatıyor. CHP 25-26-27. Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 4. madde tartışmasına sert tepki gösterirken tartışmaların gündemi değiştirme çabası olduğunu dile getirdi.

TOPLUMA MESAJ VERİLİYOR

4. madde tartışmasının rejimi değiştirmeye yönelik bir girişim olduğunu dile getiren Bayır, “Bu tartışmayı daha öncede yapmışlardı. Bursa milletvekilleri mecliste dile getirmişti. Gündeme getirildiği gün bu teklifi nasıl dillendirirsiniz diye kavga çıkarmıştık. Bu rejimi değiştirmeye yönelik bir girişimdir. Asla kabul edilemez. AKP zaten gizliden gizliye asıl amacının Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'le hesaplaşma olduğunu gösteriyor.  Günden güne halka, topluma ve kendi seçmenine mesaj vermek adına kullanıyor bu durumu. Şimdi cesareti daha da arttırdılar. Bir koluna MHP, bir koluna HÜDA PAR’ı aldı. Daha yüksek cesaretle kendi seçmenine mesaj vermeye devam ediyor. Danışıklı dövüş yapıyorlar. Cumhur İttifakı'nın bileşenleri bir taraf milliyetçilik rolünü bir tarafta da muhafazakâr kesime mesaj veriyor. Cumhur İttifakı olarak her iki seçmen grubuna da ayrı ayrı olarak mesaj veriyorlar. MHP milliyetçi, HÜDA PAR radikal, İslamcı ve Cumhuriyet düşmanlığı bir tavı sergileyerek bu işi yürütüyorlar” diye konuştu.

SUNİ GÜNDEM YARATILIYOR

Ekonomideki kötü durumun gündeme gelmemesi için suni gündem oluşturulduğunu söyleyen Tacettin Bayır, “Meclisin açılmasıyla tekrar gündeme getireceklerdir. Gündemde ne zaman sıkışsalar, gündemi değiştirmek isteseler bunu ortaya atacaklardır. Ama ben gerçekten oylamaya getirecek kadar ileri gideceklerini zannetmiyorum çünkü bunu topluma anlatamazlar, tepki toplar. Ekonomi batmış, mutfaktaki yangın büyümüş, insanlar geçinemiyor, çocuklar yatağa aç giriyor. Ekonomi konuşulmasın diye devamlı suni gündem yaratarak bu şekilde unutturmaya çalışılıyor. Teğmenlerin yemin töreni, kılıç kuşanması, anayasanın 4. maddesinin tartışılması hep gündemi değiştirme çabaları. Sıkıştıkları zaman devamlı bunları ortaya atarak gündemi değiştiriyorlar. Ama el altından da havalimanlarından Atatürk'ün adını sildiriyor. Meydanlardan, statlardan kaldırıyor.

Özgür Özel’in çıkışı doğru bir çıkıştı. Gündemi devamlı kendileri belirlemeye alıştılar. Gündemi artık onlar değil biz belirliyoruz. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş belirliyor. Gündemi belirleyemiyorlar bunu da anket sonuçlarından görüyorlar. Ekonominin dışına çıkmak, değer kaybeden Türk Lirası'nın konuşmamak, mutfaktaki, pazardaki pahalılık konuşmamak istiyorlar. Gündemi biz belirleyelim onu konuşsunlar, istiyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.