Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon mesajı: Hedef kalıcı refah

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonlara mücadele mesajı vererek, “Türkiye, enflasyonu düşürerek büyüyecek. Bu süreç beraberinde kalıcı refah artışını getirecek” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 20:29
Kaynak: İHA/AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon mesajı: Hedef kalıcı refah

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, enflasyonu düşürerek büyüyecek. Enflasyon düştükçe yatırım ortamı iyileşecek, öngörülebilirlik artacak, rekabet güçlenecek ve istikrarlı yüksek büyüme olacak. Bu süreç beraberinde kalıcı refah artışını getirecek” diye konuştu.

Teğmenlerin kılıçlı yemini

Teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin göz bebeği ve peygamber ocağı TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. Ordumuzun disiplinine, insicamına ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Kahraman ordumuzun yıpratılmasına da ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine de müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için de geçerlidir. Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk demokrasisinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Meclisin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız."

Narin’in hesabı sorulacak

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 18 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız. Masum yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım." diye konuştu.

Ayşenur Ezgi için her hukuki adım atılacak

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beyta beldesinde İsrail askerlerince katledilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'ye ilişkin Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ayşenur Ezgi'nin kanının yerde kalmaması için her hukuki adımı atacak, İsrail'le mücadeleyi en üst düzeyde Adalet Divanı'na da müracaatla devam ettireceğiz."

Türkiye enflasyonu düşürerek büyüyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin, bünyesindeki meydan muharebesini perdeleme amaçlı ortaya attığı gündemlerin peşine takılmıyoruz. Önceliğimiz vatandaşın derdine derman olmak." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Para, maliye ve gelirler politikalarını uyumla yürüterek, tek haneli enflasyona mutlaka ulaşacağız. Bunu daha önce nasıl yaptıysak yine başaracağız. Türkiye enflasyonu düşürerek büyüyecek. Enflasyon düştükçe yatırım ortamı iyileşecek, rekabet güçlenecek ve istikrarlı yüksek büyüme olacak. Bu yılı yüzde 3,5'luk bir büyümeyle kapatmayı ve 2025-2027 döneminde büyümede kademeli bir artış görmeyi öngörüyoruz. Türkiye ekonomisi bu süreçten daha da güçlenerek çıkacak, çok farklı bir lige yükselecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerleştirme sonuçları açıklanan öğrenci yurtlarına ilişkin, "(306 bin öğrencinin yerleştirmesi ilk aşamada gerçekleşti. Hiçbiri mağdur edilmeyecek şekilde talep eden her öğrencimize barınma imkanı sunacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.