Soyer’den Bakan Ersoy’a sert tepki: Projeye engel olmaktan gurur duyuyorum

İzmir gündeminde yoğun ilgi gören Çeşme Projesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tunç Soyer’i eleştiren açıklamalarda bulundu. Eleştirilerin ardından Soyer’den sert tepki geldi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 15:21
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Soyer’den Bakan Ersoy’a sert tepki: Projeye engel olmaktan gurur duyuyorum

Muhabir- Merve Ağrıç / Gündeme gelen davalar ve rant endişesi nedeniyle İzmir gündeminde yoğun ilgi gören Çeşme Projesi ile ilgili, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren Ersoy, “Bugün Çeşme'de sorun ne biliyor musunuz? Tek tip turizme ve Türk pazarına endeksli olması. Göreve geldiğimde ilk getirdiğim proje Ege Turizm Merkezleri idi. 'Lütfen siyasileştirmeyin' dedim.

O zamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer resmen sabote etti. Ama destek olsalardı o proje şimdi hayata geçmişti” ifadelerini kullandı. Bakan Ersoy’un bu açıklamalarına Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepki gösterdi.

SOYER: ÇEŞME’NİN GELECEĞİNİN KARARTILMASINA ENGEL OLDUM

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Soyer, “Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, ‘Çeşme Projesini’ benim sabote ettiğimi ifade etmiş. Türkçede ‘sabote etmek’ ifadesi negatif bir anlam taşır. Oysaki söz konusu proje ulaşımı, altyapısı, temiz suyu bile çözülmeden getirilmiş ham bir projeydi dolayısıyla sabote etmek yerine ‘Çeşme’nin geleceğinin karartılmasına engel olduğumun’ söylenmesi daha doğru olur. Çeşme’deki mevcut turizm alanlarının ortalama kullanımı, toplam turizm alanının yüzde 10’unu bile geçmemektedir. Söz konusu boş alanlar değerlendirilmeksizin yarımadanın henüz plansız çok büyük bir bölümünü bilimsel tüm raporlara karşın imara açılması sonucunu doğuracak bu projeye engel olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye’nin ve özelde Çeşme’nin tek tip turizme mahkûm olmamasının yolu arazilerinin ranta açılmasından değil, kaynaklarının ve zenginliklerinin sürdürülebilir kullanımından geçer” sözlerine yer verdi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.