Boccia nedir? Boccia nasıl oynanır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Boccia kursu açılacak. Peki, Boccia nedir? Boccia nasıl oynanır? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 10:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
Boccia nedir? Boccia nasıl oynanır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik destek programı kapsamında Boccia kursu açılacak. Peki, Boccia nedir? Boccia nasıl oynanır? Detaylar haberimizin devamında...

Boccia nedir?

Boccia, serebral palsi hastalığı bulunan bireyler için tasarlanmış bir oyundur. Bu oyun strateji ve doğruluk türünden bir oyundur. Aynı zamanda motor becerisini geliştirmek için de tercih edilen oyunlardan biridir. Boccia el ve göz koordinasyonu gerektirmektedir. Kas gücünün etkilenmesi, Atetoz, eklem hareket açıklığının etkilenmesi, hipertoni, uzuv noksanlığı ile Ataksia engel türü bu oyuna uygun engel tipleridir.

Boccia nasıl oynanır?

Boccia, oyuncuların renkli toplarını jack olarak bilinen beyaz hedef topa mümkün olan en yakın mesafeye yuvarlayarak veya atarak oynadıkları bir spordur. Oyun düzgün bir yüzeyde gerçekleşir ve bireysel, çiftler veya takım formatında oynanabilir.

Takım maçları altı bölümden, bireysel ve çiftler maçları ise dört bölümden oluşur. Her bölümde, oyuncular jack hedef topuna en yakın toplarını yerleştirmeye çalışırlar.

Her bölüm sonunda, jack topuna en yakın topu olan sporcu, çift ya da takım 1 puan alır. Ayrıca, rakiplerininkinden daha yakın olan her ekstra top için de birer puan kazanılır.

Her bölümde her sporcu, çift veya takım altı top atar ve oyun sonunda en çok puanı toplayan taraf kazanır.

Boccia hangi ülkenin?

Boccia’nın kökeni İtalya’ya dayanmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.