Antalya'da büyük panik: Klima motoru patladı

Antalya'da bir apartmanın ikinci katında meydana gelen klima motoru patlaması büyük paniğe yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 19:16
Kaynak: İHA
Antalya'da büyük panik: Klima motoru patladı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi 179. Sokak'taki bir sitede meydana gelen olayda, 5 katlı apartmanın ikinci katında bulunan klima dış ünitesinin motoru büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın ardından doğal gaz borusunun alev almasıyla yangın hızla büyüdü ve bina sakinleri büyük bir panik yaşadı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve doğal gaz firması yetkilisi sevk edildi. Ekipler ilk olarak apartmanın doğal gaz hattını kapattı. İtfaiyenin hızlı müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alındı.

“Bütün bina havaya uçabilirdi”

Apartman sakinlerinden Müge Zireker, yaşanan panik anlarını şöyle anlattı: “Sitenin havuzunda otururken art arda iki patlama sesi duyduk. İkinci katta oturan arkadaşımızın yardım çığlıklarını duyunca ne olduğunu anlamadık. Sonrasında klima motorunun patladığını ve ardından doğalgaz borusunun alev aldığını öğrendik. Büyük bir panik yaşadık. Herkesi dışarı çıkmaları için uyardım. Bütün bina havaya uçabilirdi.”

“Binaya girmeye korkuyoruz”

Patlamalar nedeniyle büyük bir korku yaşadıklarını belirten Müge Zireker, “Allah beterinden korusun. Bu olayların, klimalara fazla yüklenilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Üç kez üst üste patlama oldu. Gaz hemen kesildi, ancak hâlâ korkuyoruz ve binaya giremiyoruz. Enerya yetkilileri de şu an için binaya girmememizi söyledi” dedi.

Bir diğer apartman sakini Meltem Güzelbayır ise, “Havuzdaydık, bir patlama sesi duyduk. Camlar kırıldı ve ateş gördük. Görünüşe göre klimanın motoru patlamış. Bu durum doğal olarak evin her yerini etkiledi. Kimse yaralanmadı ama çok korktuk” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.