Ayhan Bora Kaplan davasına devam edildi

Ayhan Bora Kaplan davasında avukat, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen müvekkillerinin belgelerini topladığını iddia etti ve polis memurlarının yargılanmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 22:24
Kaynak: İHA
Ayhan Bora Kaplan davasına devam edildi

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ile 18'i tutuklu toplam 61 sanığın yargılandığı davanın duruşması devam etti. Bugünkü oturumda, tutuklu sanıklar ve avukatlar, mahkeme salonunda yerlerini aldı. Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda gerçekleştirildi.

Mahkeme başkanı, sanıkların avukatlarla temas etmemesi konusunda uyarıda bulunurken, bu duruma itiraz eden tutuklu sanık Barış Kurt’un avukatı Sinan Kocaoğlu, düzeni bozma gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

Semih Arslan’la ilgili konuştu

Duruşma sırasında, tutuklu sanık Sercan Keleş, 9. kattan düşerek hayatını kaybeden Semih Arslan’la ilgili açıklamalarda bulundu. Keleş, Arslan’ın ölümüne neden olan olayın örgütle bağlantılı olmadığını, Arslan’ın vicdan azabına dayanamadığını öne sürdü. Keleş, tahliye talebinde bulunarak örgüte üye olmanın ötesinde bir bağlantısının olmadığını ifade etti.

Bora Kaplan’ın avukatı Rıdvan Şahin, davada dikkat çekici bir iddiada bulundu. Şahin, polis memurları Murat Çelik ve Şevket Demircan’ın müvekkillerinin belgelerini ve dijital materyallerini topladığını belirterek, bu polislerin de yargılanmasını talep etti. Şahin, “Bu polislerin benden daha zeki olduğunu düşünmüyorum. Gelsinler ve burada yargılansınlar” dedi. Ayrıca, Şahin, Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın bu dava ile birleştirilmesini ve dosya savcısı Mustafa Kaya’nın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Duruşma ertelendi

Duruşma, sanık ve avukat beyanlarının ardından, pazartesi günü devam etmek üzere ertelendi.

Ayhan Bora Kaplan kimdir?

1971 yılında Erzurum'da doğan Ayhan Bora Kaplan, 53 yaşındadır. 

Kaplan evli ve 4 çocuk babası olup suç örgütü lideri olduğu iddia edilmiştir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.