Cihangir'de kadınlara şiddet görüntüleriyle gündem olan mekan kapatıldı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde kadınlara yönelik şiddet iddialarıyla gündeme gelen eğlence yeri, Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kapatıldı. Mekanın kapatıldığını sosyal medya üzerinden duyuran Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, "Beyoğlu, kadınların istediği saatlerde güvenle dolaşabileceği ve kimsenin 'O saatte ne işin vardı?' demeyeceği bir ilçe olmaya devam edecek," şeklinde bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 20:39
Kaynak: İHA
Cihangir'de kadınlara şiddet görüntüleriyle gündem olan mekan kapatıldı

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Cihangir'deki bir eğlence merkezinde üç kadına karşı şiddet ve darp anlarının sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçti. Yapılan detaylı incelemelerin ardından, emniyet güçleriyle birlikte işletmeye giden zabıta ekipleri, güvenlik nedenleri ve mekandaki ruhsatsız bölümler sebebiyle işletmeyi kapatma kararı aldı.

“Beyoğlu kimsenin ‘O saatte orada ne işin vardı’ demeyeceği bir ilçe olarak kalacak”

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda gündeme gelen ve içinde ruhsatsız bir SPA bölümü barındıran işletme, emniyetten gelen talimatlar doğrultusunda güvenlik nedenleriyle zabıta ekiplerimiz tarafından mühürlenmiştir. Beyoğlu, kadınların her saat güvenle dolaşabileceği ve kimsenin ‘O saatte orada ne işin vardı?’ diye sorgulamayacağı bir ilçe olarak kalacak. Huzur ve güvenliği bozan hiçbir duruma göz yummayacağız ve hoşgörü göstermeyeceğiz. Bu süreçte duyarlılık gösteren esnaflarımıza, hakkını arayan kadınlara, suçluları yakalayarak adalete teslim eden emniyet güçlerimize ve Beyoğlu’na destek çıkan tüm komşularımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.