Narin Güran cinayetinde şok gelişme: O delil soruşturma dosyasında!

Narin Güran cinayetinde ailenin ifadesi günyüzüne çıkarken, cinayeti çözecek delil soruşturma dosyasına girdi. İşte detaylar..

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 00:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 01:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Narin Güran cinayetinde şok gelişme: O delil soruşturma dosyasında!

Narin Güran cinayetini yakından takip eden Halk TV muhabiri Ferit Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cinayetin sırrının büyük ölçüde çözüldüğünü duyurdu. Bu kapsamda anne Yüksel Güran, abi Enes Güran ve baba Arif Güran'ın ifadeleri ortaya çıktı. Aynı zamanda cinayeti çözecek delil de soruşturma dosyasına girdi. Detaylar için okumaya devam ediniz...

Kız öldü mü yaşıyor mu?

Ferit Demir, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

''Narin Güran cinayetini çözecek delil soruşturma dosyasına girdi... Şu ana kadarki en net kanıt ve yılın haberi: Salim Güran yanında çalışan işçisi Ramazan Atasoy ile yaptığı görüşmenin ses kaydının soruşturma dosyasına girdiği ve  işçisine: 'Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?'dediği öğrenildi.''

Anne, baba ve abinin ifadeleri ortaya çıktı

Narin Güran'ın kasten öldürmeye iştirak suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen abisi Enes Güran'ın ifadesinde öne çıkan bölümde, Enes Güran, şüpheli Nevzat Bahtiyar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bunu ancak Nevzat'a tehditle, para teklif ederek yapabileceğini düşünüyorum çünkü Nevzat ekonomik durum itibariyle de güçsüz ve sönük bir kişiliktir. Kendisine böyle bir olayda para teklif edilse, para için yapabilir. Ailesiyle tehdit edilse, köyde çok fazla gücü olmadığı ve sönük bir karakter olduğundan korkarak yapmış olabilir ya da Nevzat Bahtiyar'ın kendi ailesinden biri Narin'e zarar verdiyse, bunu saklamak için yapmış olabilir.”

Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar iyi arkadaş

Yüksel Güran, savcılığa verdiği ifadede, cinayete ilişkin iddiaları reddetti ve olayla ilgili bazı önemli noktaları açıkladı.

Yüksel Güran, tutuklu amca Salim Güran ile herhangi bir ilişkisi olmadığını belirtti. Telefonundan Salim Güran’ı sadece bir kez yanlışlıkla aradığını, başka aramaların çocukları tarafından yapılmış olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, Narin’in Kur’an kursuna gitmeden önce evde siyah şort ve tişört giydiğini ancak evden çıkarken ne giydiğini bilmediğini ifade etti.

Narin’in kaybolduğu gün kırmızı terlik giydiğini belirten Yüksel Güran, terliklerin neden böyle olduğunu açıklarken, diğer terliğin evde olduğunu düşündüğü için kırmızı terliği giydiğini söyledi. Narin’in kaybolduğunu neden eşine haber vermediği sorulduğunda ise, eşinin Batman’dan dönerken telaşa kapılmaması için bu bilgiyi vermediğini savundu.

Soruşturma sırasında, Nevzat Bahtiyar’ın, Salim Güran’ın, Narin’in yaşadığı evin ahırından kendisine seslendiğini beyan ettiğini hatırlatan savcı, Yüksel Güran’a bu sesi duyup duymadığını sordu. Yüksel Güran, evde klima çalıştığını ve pencerelerin kapalı olduğunu belirterek, bu nedenle sesi duymamış olabileceğini ifade etti.

Halıların yıkanıp yıkanmadığına dair soruya ise, halıları değiştirmediğini, ancak Narin kaybolduktan sonra evdeki halının temizlenmiş olduğunu ve eski halının evde yıkanmamış halde durduğunu söyledi. Yüksel Güran, Salim Güran’a battaniye verip vermediğiyle ilgili soruya da, kimseye battaniye vermediğini ve evde çok kişi olduğu için Salim Güran’a battaniye verilmişse bundan haberi olmadığını belirtti.

Salim Güran’ın aracında Narin’in DNA örneklerinin bulunmasına rağmen, Yüksel Güran, ailesinin ve Narin’in bu araca hiç binmediğini, sadece 14 Temmuz 2024 tarihinde Narin’in birkaç kişiyle birlikte aracın arka koltuğunda oturduğunu ifade etti. Nevzat Bahtiyar’ın Narin’in cansız bedenini Salim Güran’ın kendisine verdiği iddialarına ise, Yüksel Güran, bu konuda herhangi bir bilgisi olmadığını ve Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın iyi arkadaş olduklarını söyledi.

Eşime güvendiğim için...

Narin Güran’ın babası Arif Güran, verdiği ifadede Narin’in kaybolduğuna dair bilgiyi Batman’da bulunduğu sırada komşusu Cevat Kaya’dan aldığını belirtti.

Arif Güran, mahkemede Salim’in aracının çocukları tarafından kullanılmadığını ve ailesinin abisinin aracını asla kullanmadığını ifade etti.

Ayrıca, Salim ile eşi arasında bir ilişki olup olmadığına yönelik sorulara da yanıt veren baba Güran, “Salim’e güvendiğimden değil, eşime güvendiğim için aralarında bir şey olamaz” dedi.

Serbest bırakılanlar jandarma eşliğinde adliyeden çıktı 

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetinde serbest bırakılan şüpheliler, jandarma eşliğinde adliyeden ayrıldı.

Ne olmuştu?

Narin Güran'ın 21 Ağustos'ta kaybolması ve 8 Eylül'de cansız bedeninin bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada, 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şüpheliler jandarmadaki ifadelerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. 22 şüphelinin ifadeleri, 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 cumhuriyet savcısı tarafından alındı.

Sorgunun ardından anne Yüksel Güran, ‘Kasten öldürme suçuna iştirak etmek’, ağabeyi Enes Güran, ‘Kasten öldürme suçuna iştirak etmek’, kuzen Muhammet K., ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, kuzeni B. G., ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, yengesi M.G., ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, tutuklu amca Salim Güran’ın işçisi Mehmet Salim A., ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, diğer işçi Ramazan A., ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, halasının eşi Mehmet Şevket K., ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’ ve amcası F.G., ‘Suç delillerini yok etmek’ suçlamalarıyla tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Narin'in babası Arif Güran’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan 3 kişiye adli kontrol şartı getirildi. Serbest bırakılan şüpheliler, jandarma gözetiminde otobüsle adliyeden ayrıldılar. Olayla ilgili gelişmeler ve hukuki süreç devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.